Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İzmir'den ölüm haberi geldi

2 Mayıs 2013 Perşembe günü yayınlandı İçel'de bir grup Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) üyesi genç, İstanbul'da 1 Mayıs kutlamalarında çıkan olaylarda SDP üyesi Dilan Alp'e gaz bombası isabet ederek yaralanmasına tepki göstererek, kentin en işlek caddesini trafiğe kapattı.Uyarılara rağmen yolu trafiğe açmayan eylemcilerle polis arasında arbede yaşanırken, 13 kişi gözaltına alındı.

Bir grup SDP üyesi genç, saat 17.00 sıralarında kentin eş işlek caddesine çıkarak, trafikteki araçların önünü kesti. Caddeyi çift yönlü olarak trafiğe kapatan grup, sloganlar atarak İstanbul’da 1 Mayıs kutlamalarında SDP üyesi Dilan Alp’in gaz bombası isabet ederek yaralanmasına tepki gösterdi. Pankart açan grup arkadaşlarının yaralanmasına neden olan olayları protesto ederken, İçel Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri de olay yerine geldi. Emniyet yetkililerinin caddeyi trafiğe açmaları yönündeki uyarılarını dinlemeyen grup, araçların önünden çekilmedi.

Caddenin her iki yönünde de uzun kuyruklar oluşurken, çevik kuvvet ekipleri de olay yerine sevk edildi. Yaklaşık yarım saat süren yol kapatma eyleminde sürücüler kornalarını çalarak eylemcilere tepki gösterdi. Çevik kuvvet ekiplerinin de grubu bir kez daha uyarması ve caddeyi trafiğe açmamaları halinde gözaltına alınacaklarını söylemelerine rağmen eylemciler direnmeye devam etti. Bunun üzerine çevik kuvvet ekipleri gruba müdahale etti. Eylemcilerle polis arasında arbede yaşanırken, olaylar sonrasında 13 kişi gözaltına alındı. Eylemciler polis otobüsüne bindirilerek Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, cadde de polis tarafından trafiğe açıldı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı