Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Toplumun altında dinamit sokma projesi''

23 Nisan 2013 Salı günü yayınlandı CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Bir ilginç nokta da ABD Dışişleri Bakanının açıklaması. 'Başbakan, Gazze'ye gitmemeli' diyor. Bu bir danışıklı dövüş. Yani buradan bir kahraman üretmeye çalışacaklar" dedi.

İnce, CHP'ye katılan Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ'ı makamında ziyaret etti. Bina önünde partililerle hatıra fotoğrafı çektiren İnce, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin zor günler geçirdiğini savunan İnce, "Başbakanın açıklamalarına bakın. Akil insanları protesto edenlere, '3-5 çapulcu' diyor. Önceden teröristlere '3-5 çapulcu' denirdi. Şimdi teröristlerle pazarlık yapanları, protesto edenlere 'çapulcu' deniliyor. Bu memleketin geldiği noktanın özetidir" diye konuştu.

İnce, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin açıklamasıyla ilgili de şöyle konuştu:

"Bir ilginç nokta da ABD Dışişleri Bakanının açıklaması. 'Başbakan, Gazze'ye gitmemeli' diyor. Bu bir danışıklı dövüş. Yani buradan bir kahraman üretmeye çalışacaklar. Büyük ihtimal Başbakan oraya gidecek. Sanki Amerika'yı dinlememiş gibi bir hava yaratılmaya çalışılıyor. İsrail bizden özür dilemedi. Türkiye İsrail'den özür diledi. Mavi Marmara baskınının biz kasten yapıldığını iddia ediyorduk Türkiye olarak, şimdi onun operasyonel bir kaza olduğunu kabul ettik. Yani özür dileyen Türkiye'dir."

"23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resepsiyonuna TSK'nın üst yönetiminin katılacağı" yönündeki haberleri de değerlendiren İnce, "23 Nisan'da milli irade tutukludur. 23 Nisan 1920'de kuruldu o Türkiye Büyük Millet Meclisi, ama milletin seçtiği milletvekilleri bugün Silivri'de tutukludur. Eksik milli irade, eksik demokrasi, tutuklu demokrasi vardır" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Erhan Erdoğan / İsmail Ersan / Mehmet Bayer

Yayıncı: Doğan Sarıtaş


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı