Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Akiller eylemine müdahale

22 Nisan 2013 Pazartesi günü yayınlandı Marmara Bölgesi Akil İnsanlar Heyeti, Divriği Kültür Derneği’ni ziyaret etti.Dernek üyeleriyle bir araya gelen heyet üyeleri, barış süreci ile ilgili süreci ve yaşanılan sorunları dinledi.

Marmara Bölgesi Akil İnsanlar Heyeti üyesi Ali Bayramoğlu, Mithat Sancar, Yücel Sayman ve Mustafa Armağan, Taksim’de yer alan Divriği Kültür Derneği’ni ziyaret etti. Burada bir konuşma yapan Divriği Kültür Derneği Genel Başkanı Cafer Çelik, “Bizlerde bugün Divriği Kültür Merkezi olarak, bu görevi biraz olsun sahaya girerek yansıtmaya çalışıyoruz. Toplumun aynı zamanda barıştan ne anladığını, barışa sunacağı katkıyı da bugün burada tartışacağız. Bugün akil adamlarımızla beraberiz. Akil adamlar konusunda karşı çıktığımız taraflar, karşı çıktığımız yönler var. Akil adamlara karşı çıkmak başka bir şey, barışı savunmak, barışa karşı çıkmak başka bir şey. İkisini karıştırmamak gerekir diye düşünüyorum” dedi.

Marmara Bölgesi Akil İnsanlar Heyeti üyesi Mithat Sancar ise, “Hükümetin talimatlarıyla, onların oluşturduğu programla, ya da bir başka kesimin isteği ile bir araya gelmiş değiliz. Bize başbakanın Dolmabahçe’de verdiği bir teminat vardır. Hiçbir şeyinize karışmayacağız ama her türlü desteği vereceğiz. Bugüne kadarda bunun aksine hiçbir şey de yapılmadı. Bağımsız bir heyet olarak da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aramızda pek çok konuda fikir ayrılığı var. Buluştuğumuz nokta; kanda kına yakılmaz. İkna gibi sevimsiz bir işlev için burada değiliz. Sizi dinlemeye, kaygılarınızı, eleştirilerinizi, önerilerinizi dinlemeye geldik. Bunları rapor haline getireceğiz. Raporun etkisi olur olmaz bunu biz bilemeyiz. Biz üzerimize düşeni bu süreçte yerine getirmek için burada olmak gerektiğine inanan insanlarız” diye konuştu.

Yapılan açıklamaların ardından heyeti üyeleri ile dernek üyeleri sürece ilişkin görüş alışverişinde bulunmak üzere toplantıya geçti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı