Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Süreçte sıkıntı yok''

18 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Çözüm Süreci ve Akil İnsanlar Heyeti'nin çalışmaları konusunda medyanın tavrını eleştirdi.

Çelik, "Bu kanın durması, gözyaşının dinmesi, evlatlarımızın ölmemesi meselesi sadece Recep Tayyip Erdoğan'ın ve bizlerin meselesi değildir. Bütün 76 milyonun meselesidir." dedi.

Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında medyanın üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.

Gazetecilere konuşmasında çözüm sürecine değinen Hüseyin Çelik, sürecin "öngörüldüğü şekilde" devam ettiğini vurguladı. Ancak bu konuda medyanın tavrını eleştiren Hüseyin Çelik, "Özellikle Akil İnsanlar'ın sahadaki çalışmaları sırasında bir bakmışsınız bir salonda, bin kişilik bir salonda bir çatlak ses çıkıyor. Bunları çoğu da ayarlanmış ve tasarlanmış oluyor. Bizim anlı şanlı medyamız da bunları en önemli haber diye öne çıkarıyor. Burada da medyanın üzerine düşeni yapması lazım" diye konuştu.

Akil İnsanlar Heyeti'ndekilerin illerde yaptıkları toplantılardaki olumsuzlukların, hiç olumlu bir gelişme olmamış gibi yansıtıldığını savunan AK Parti Sözcüsü Çelik, "Özellikle televizyonlarımızın gazetelerimizin yöneticilerinin bu konuda daha hassas olması gerekiyor. Bu kanın durması, gözyaşının dinmesi, evlatlarımızın ölmemesi meselesi sadece Recep Tayyip Erdoğan'ın ve bizlerin meselesi değildir. Bütün 76 milyonun meselesidir." ifadelerini kullandı.

Batı ülkelerinin medyasında bu tür olumsuzların gündeme taşınmadığından örnek veren Çelik, "ABD basınına bakın. 11 Eylül'e bakın, böyledir. Boston'da evvelki gün bir saldırı meydana geldi. Kol, kelle bacak göremezsiniz." diye konuştu.

ABD'nin Boston şehrinde meydana gelen bombalı saldırı sonrasında medyanın izlediği tavrı, gazetelerde kullanılan fotoğrafları örnek veren Hüseyin Çelik, bu arada ABD'deki saldırıyı da kınadıklarını dile getirdi. Öte yandan çözüm süreci ile birlikte Anayasa'dan "Türk kelime, Türk milleti çıkarılıyor" şeklinde bir propaganda yapıldığını kaydeden Çelik, daha önce yaptığı bir açıklamada, "Böyle bir eylemimiz de yok. Böyle bir niyetimiz de olmadı" dediğini hatırlattı. Çelik, "Kendi kendimizi kandırmayalım. Nereyi değiştirirseniz değiştirin, nereye giderseniz gidin bu ülkenin adı Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Türkiye, kelimesinin başında da 'Türk' vardır. Mesele burada isim değildir. Biz öz ve içerikle, uygulamalarla ilgilenmeliyiz." değerlendirmesinde bulundu.

ANAYASALARDA ETNİK VURGU OLMAMALI

Doğu Bloku'nda Demokratik Almanya devletinin adında demokratik ifadesinin yer almasına rağmen, diktatörlükle yönetildiğini hatırlatan Çelik, "Devletin şekli ve temel ilkeleri bölümüne ilişkin AK Parti'nin verdiği teklif çok açıktır. CHP'liler, 'değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez' hükümleri kendileri değiştirmiştir. CHP'liler, başlangıç kısmını değiştirmişler. Bu ortaya çıktığında da Süheyl Batım çıktı, 'sehven olmuştur' diye açıklama yaptı. Bu durum da CHP'nin zavallılığını gösteriyor. Netice itibariyle bunlar ilahi metinler değil." diye konuştu.

Türk milleti kelimesinin Anayasa'dan çıkıyor şeklinde yapılan propagandanın yersiz olduğunu söyleyen Çelik, "Ancak biz anayasalarda etnik vurgu olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Kesinlikle etnik vurgu bizi böler ve sıkıntıya sokar. Mevcut anayasada bu tür arızalar var. Bu arızaların düzeltilmesi gerekiyor. Bunlar üzerinde zaten çalışıyoruz." şeklinde konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı