Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Öcalan'ın kelamını bekleyen Türkiye...''

16 Nisan 2013 Salı günü yayınlandı CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, "Önemli olan nokta PKK unsurlarının çekilmesi değil, şiddetten vazgeçtiğini ilan etmesidir." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Loğoğlu, piyanist Fazıl Say hakkında verilen hapis cezası ile ilgili, "Bir demokrasi ayıbıdır. Bu ilk demokrasi ayıbı da değil. Sanki halkımız bunlara alışmış gibi davranılıyor ama her ifade özgürlüğüne vurulan zincir sonuçta kırılmaya mahkumdur." dedi.

Akil İnsanlar Heyeti'nden Prof. Dr. Baskın Oran’ın, ‘solculuğumdan utanıyorum’ şeklindeki sözlerini de değerlendiren Loğoğlu, "Zihni karışık olsa gerek. Adına konuştuğu partisi adına utanma duygusunu ifade etmiş olmalı." diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Loğoğlu, PKK’nın sınır dışına çıkma süreci ile ilgili, "Önemli olan nokta PKK unsurlarının çekilmesi değil, şiddetten vazgeçtiğini ilan etmesidir." ifadelerini kullandı. Loğoğlu, elinde delillendirecek bir veri olmamakla birlikte Akil İnsanlar gösterisi devam ederken, PKK’nın geri çekiliyor olabileceğini kaydetti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı