Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

El Kaide Suriye'de

12 Nisan 2013 Cuma günü yayınlandı Suriye'de Esed ordusuna karşı savaşan Nusra Cephesi'nin El Kaide ile işbirliği içinde İslam devleti kuracağı açıklamasına Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tepki gösterdi.

ÖSO, yöneticilerinin Nusar Cephesi ile herhangi bir koordinasyonunun olmadığını ifade ederek, "Hiç kimse sistemini Suriye halkına dayatamaz." açıklamasını yaptı.ÖSO'nun tepkisi Irak'ta bulunan El Kaide'nin internet üzerinden yaptığı açıklamadan sonra geldi. El Kaide yöneticisisnin yayınlanan ses kaydında, "Suriye'de Esed rejimine karşı savaşan Nusra Cephesi, El Kaide'nin uzantısı ve bir parçasıdır. Nihai hedefi de Suriye'de İslami bir devlet kurmaktır." ifadeleri yer alıyor. ÖSO Basın sözcüsü Luey El Mikdad, AFP'ye yaptığı açıklamada Nusra Cephesi'nin ÖSO'ya bağlı olmadığını ifade ederek, "Bu grupla koordinasyon konusunda ÖSO yönetiminde alınmış bir karar yok. Ancak sürecin dayattığı bir durum söz konusu. Kimi guruplar operasyonlarda El Nusra ile dayanışma gösteriyor." diye konuştu.

Sözcü Mikdad, "Bizim hedefimiz açık. Namlumuzun hedefi de açık. Yönetimi devirip halkımızın arzu ettiği demokratik devlete ulaşmaktır. El Nusra da devrimin hedeflerine inanıp yönetimi devirmek isteyebilir ancak uyuşmadığımız fikirleri var." dedi.

ÖSO sözcüsü, "Ne biz nede bir başkası Suriye halkına devlet biçimini dayatma hakkına sahip değildir. Suriye halkı sandıklara giderek kendi ülkelerinin şeklini ve yöneticilerini seçecek." görüşünü bildirdi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı