Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Conta'' polemiğine devam

11 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında, 8 Mayıs 2011 Zeytinburnu'nda yaptığı konuşmayla ilgili hazırlanan fezlekenin, TBMM Başkanlığı'na ulaştığını bildirdi.

Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, İmralı sürecini eleştirdi.

Öcalan'ın dayatmasıyla TBMM'de komisyon kurulmasına karar verildiğini öne süren Vural, "Tarihin hiçbir noktasında TBMM bir terör örgütünün muhatabı olmamıştır. Oslo ve Kandil tutanakları TBMM'de meşrulaştırılmak istenmektedir. AKP ile PKK'nın nasıl uzlaştığı ortaya koyulmuştur. AKP ile PKK koalisyon kurmuştur. Bu, AKP'ye oy veren insanlarımızın iradelerini ayaklar altına almak demektir. Gün gelecek bu imzayı atanların iradesi de ayaklar altını alınacaktır. Dün kurulan komisyon PKK'nın istediği hakikatleri araştırma komisyonudur" dedi.

Sağlık Bakanlığı alt birimlerinden TC ibaresinin kaldırılmasını eleştiren Vural, AK Parti, PKK ve BDP'nin milli devlete, Cumhuriyet'e savaş açtıklarını öne sürdü. Vural, "Utanmadan, sıkılmadan TC ibareleri kaldırılıyor. Çünkü PKK TC diye devleti suçluyor. Ne oldu, gözüne mi batıyordu? Türkiye Cumhuriyeti'ni Ankara'ya sıkıştırmak istiyorlar. Adım adım KCK yapılanmasını meşrulaştırmak amacıyla TC ibareleri silinmektedir" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ilgili sözlerini eleştiren Vural, şunları söyledi: "Erdoğan'ı, Devlet Bahçeli korkusu sarmış. Bozkurtların nefesi ensesinde. Karanlıkta ıslık çalıyor. Bahçeli'ye saldırmasının altında yatan temel sebep MHP korkusu, Türk milletinin korkusu. Türklüğü ayaklar altına alacaksın, seni kuzu gibi me'letirler. Bu millete Türk dedirttireceğiz sana. Bir taraftan Türklüğü ayaklar altına alacaksın, bir taraftan Göktürk anıtlarına gideceksin, Göktürk uydusu fırlatacaksın. Ne yaparsan yap, bu millet seni asla affetmeyecek. Önce bu milletten, bu milletin adından özür dileyeceksin. Göktürk anıtlarını ziyaret ederek propaganda yapacağını zannediyor. Sayın Başbakan'ın pistonu düşmüş anlaşılan, öyle gözüküyor. Beyni su kaynatmış. Çiçek Abbas filmindeki Şakir'e dönmüş. Şekilden şekile giriyor, saldırıyor. Sen, Öcalan'ın servis şoförlüğünü yapıyorsun. Böyle başbakanın ne dolmuşuna gelir milletimiz ne de AKP'nin dolmuşuna biner. Milletle beraber yürüyoruz diyor, gide gide İmralı'yı, Kandil'i buldu."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ilgili bir fezlekenin TBMM Başkanlığı'na ulaştığını belirten Vural, "Ne enteresandır, Genel Başkanımız hakkında hemen bir fezleke düzenlenmiş, iftira etmekle ilgili. 8 Mayıs 2011'de İstanbul Zeytinburnu Abdi İpekçi Salonu'nda, kasetlerle ilgili İbrahim Faruk Bayındır adlı kişinin sahip olduğu internet sitelerinden pazarlanması, yayılması üzerine yaptığı konuşmayla ilgili, şikayette bulunulmuş, 2013'te de fezleke geliyor. Yargıyı, baskının ve tehdidin aracı olarak kullanan ve yürütmenin iradesiyle yargının yönlendirildiği bir devlette, yargının bağımsız olduğunu ifade etmek mümkün değildir. Hiçbir baskı ve tehdide boyun eğmeyeceğiz. Evren Paşa sökmedi de Recep paşa mı? Kendini ne zannediyorsun? Biraz yürek, ciğer, mertlik varsa, sen suç duyurusunu yap, imzanı at, gel seninle mahkemede hesaplaşalım" dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı