Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

CHP'nin kredisi bitti

9 Nisan 2013 Salı günü yayınlandı CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, 'toplumsal mutabakat komisyonu'nu andıran tarzda bir komisyonun kurulması durumunda, bu komisyonun içinde bulunacaklarını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Çözüm süreci ile ilgili bir soru üzerine Loğoğlu, "CHP çözüm arama sürecinin dışında değildir. Biz çözüm arama sürecini destekliyoruz. Bu arayışın gerekli olduğunu düşünüyoruz. Ancak süreç yanlış. İçeriği bilmediğimiz için, hukuk devleti sınırları içinde kalınıyor mu diye endişelerimiz var. Karşı olmadığımız çözüm arama sürecini doğru yolda, hukuka uygun, halkın hazmedebileceği çerçeve sınırları içinde tutmaya çalışıyoruz." dedi.

CHP’nin, toplumsal mutabakat komisyonunu andıran bir tarzda komisyon kurulması halinde bu komisyonun içinde yer alacağını ifade etti.

Loğoğlu, başka bir soru üzerine şöyle devam etti: "Sayın Başbakan'ın dile getirdiği, Sayın Beşir Atalay'ın tekrarladığı bu öneri ciddidir. Biz, AKP gibi, CHP'den gelen her şeyi elimizin tersiyle itip ‘hayır bu olmaz' demiyoruz. Her şeyi, zaman göre, şartlara göre, Türkiye'nin ihtiyaçlarına göre değerlendiren, ince eleyip sık dokuyan bir partiyiz. Biz hala terörün sona erdirilmesi ve Kürt meselesinin geniş anlamda toplumsal barışa dönüştürülmesi için adresin Meclis, aktörlerin oradaki siyasi partiler olduğunu düşünüyoruz. Hükümet de oraya gelecek, ne yaptığını anlatacak. Sivil toplum kuruluşları, diğer kuruluşlar da Akil İnsanlar Grubu üzerinden düşüncelerini, beklentilerini oraya aktaracaklar. Bugünkü ortamda, böyle bir komisyon, toplumsal mutabakat komisyonu Meclis'te kurulabilse, yapılacak ilk iş, Hükümet'in PKK ile yaptığı görüşmelerin içeriğini olduğu gibi oraya aktarması olmalı. Bu yapılırsa Türkiye büyük ölçüde rahatlar. AKP, bu erdemi gösterebildiği takdirde, bu konuda samimi olduğunu anlarız. İnşallah Sayın Atalay'ın belirttiği şekilde bizim önerimize yakın yapıda bir oluşum olabilir.""BİZİM ÖLÇÜMÜZ VAR"Bir gazetecinin "Hangi anlamda yakın bir komisyon?" sözleri üzerine Loğoğlu, "AKP, PKK’nın silahlı unsurlarının çekilmesi konusunda Meclisi biraz karıştırmak istiyorlar. Meclis üzerinden hükümet yükünü hafifletmek istiyor. Hangi anlamda bu ikisi birbirine yaklaşır bilmiyorum. Ama bizim ölçümüz var. Dört siyasi partinin böyle bir oluşum içinde olması noktasında, evet bu bizim anlayışımıza uygun bir komisyon, deriz." diye konuştu.

Toplumdan ve medyadan ‘CHP sürece katkı versin’ sesleri yükseldiğini belirten Loğoğlu, "Bunu isteyen bir CHP, istemeyen bir hükümet var. Benim senin kredine ihtiyacım yok, diyor. Meclis’e bile ihtiyacım yok, diyordu. Sonra sıkıştıkları için komisyon önerisinde bulundular. CHP şiddetin sona ermesi, Anayasa çalışmalarının olumlu sonlanması için büyük bir samimiyet ve inançla, ülkenin çıkarlarına sahip çıkmak için yanlış anlaşılma pahasına yoluna devam edecek. Biz doğru olanı yapmaya çalışıyoruz." dedi.

AK Parti ile bir temasın olup olmayacağının sorulması üzerine Loğoğlu, “Sadece kapımız değil, zihnimiz de açık.” ifadesini kullandı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı