Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Diyarbakır rahatsız etti

26 Mart 2013 Salı günü yayınlandı CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, ''Diyarbakırda yaşanan süreç hepimizi rahatsız etmiştir'' dedi.

Öztrak, CHP Kırklareli İl Başkanlığı'nca bir düğün salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, son 10 yıldır ülkenin kötü yönetildiğini, CHP iktidarında sorunların çözüme kavuşacağını öne sürdü.

Diyarbakır'daki nevruz kutlamasına değinen Öztrak, şunları söyledi:

''Diyarbakır'da asılmayan Türk bayrakları yerine kullanılan PKK ve Barzani bayrakları, içimizi acıtmıştır. Diyarbakır'da yaşanan süreç hepimizi rahatsız etmiştir. Bu yapılan bayrak kanununa aykırıdır. Orada yapılan suçluyu ve suçu övmektir, kanunsuzluktur. Ama maalesef hükümet ve medyadan oluşan bir cephe bunu övme noktasına gelmiştir.''

-Genel Sekreter Tamaylıgil-

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ise CHP'nin insanların dinine, diline, rengine, sesine ve ırkına göre ayrım yapmadığını, herkesi eşit gördüğünü savundu.

İktidar partisinin Türkiye'yi iyi yönetmediğini öne süren Tamaylıgil, ''Türkiye gerçekten çok kötü yönetiliyor. Çiftçinin yaşadığı sıkıntı, esnafın geldiği durum, işçinin içinde yaşadığı şartlar. Kadının, gencin, erkeğin veya toplumun her noktasına baktığınızda toplumsal olarak huzursuzluğun yansıdığı bir Türkiye ile karşı karşıyayız'' dedi.

Toplantıda, CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, CHP Kırklareli Milletvekilleri Turgut Dibek ve Mehmet Siyam Kesimoğlu da konuşma yaptı.

Muhabir: Özgün Tiran / Hakan Şahin

Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı