Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Ankara'da çete operasyonu

17 Mart 2013 Pazar günü yayınlandı Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nün, mezat salonlarını mesken tutan çete üyelerine yönelik yaptığı 4 ilde yaptığı operasyonda 27 kişi gözaltına alındı.

Sorgusu tamamlanan 20 kişi adliyeye sevk edilirken, 7 kişi serbest bırakıldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’nün yaptığı istihbari çalışmalar sonrasında, Ankara Adliyesi mezat salonlarında gerçekleştirilen ihalelerde haksız kazanç elde ettikleri belirlenen çeteye yönelik operasyon düzenlendi.

Operasyon öncesinde çete üyelerine yönelik geniş bir çalışma yürüten polis, çete üyelerini 24 saat boyunca kamera ile takip etti. Gerekli görüntüler ve delillerin toplanmasından sonra harekete geçen polis, Ankara, Kırıkkale, Kars ve İstanbul’da eş zamanlı bir operasyon yaptı. Ankara'da özel harekat polislerinin de katıldığı helikopter destekli operasyonda toplam 27 kişi gözaltına alındı.

Yıllık en düşük geliri yaklaşık 10 milyon lirayı bulan çetenin liderlerinin lüks bir hayat sürdükleri belirlenirken, gözaltına alınan şahıslardan 7’si serbest bırakılırken, 20’si ise, “Haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, örgüte üye olmak, örgüte üye olmakla birlikte örgüt adına suç işlemek, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, örgüt faaliyeti çerçevesinde ihaleye fesat karıştırmak, nitelikli yağma, tehdit, kasten yaralama, şantaj, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklamak” suçlarından haklarında hazırlanan dosya ile birlikte adliyeye sevk edildi.

Yapılan operasyonlarda şahıslarla birlikte şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 3. şahıslar tarafından Ankara Adliyesi mezat salonlarında gerçekleştirilecek icralık araçların ihalelerine girebilmeleri için suç örgütü lider, yönetici ve üyelerine verilmiş olan vekaletnameler, mezat salonlarında satışı yapılan araçlara ait otopark listeleri, ihale öncesi anlaşma yaptıkları şahıslara verdikleri ödemelere ilişkin hesapların kayıt edildiği ajanda ve not defterleri ele geçirildi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı