Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Yine İmralı ile vurdu

16 Mart 2013 Cumartesi günü yayınlandı MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “‘Analar ağlamasın, terör bitsinle’ milleti uyutuyorlar.Uyutarak ameliyat etmeye çalışıyorlar. Bunun adı budur” dedi.

Çorum İl Başkanlığını ziyaret eden Vural, düzenlediği basın toplantısıyla gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Vural, “Maalesef bugün KCK'nın ve PKK'nın çözüm planları Türkiye'ye bir araç olarak sunulmaktadır. Bu konuda Ebu Gureyb, El Kaide'nin sözcüsü Amerika tarafından yakalandı. Amerika Birleşik Devletlerine gönderildi. Bizde neden bir tane terör örgütü mensubu yöneticisi yakalanmadı. Bugün maalesef Türkiye Cumhuriyeti'nde hükümet PKK terör örgütünü şantaj ve tehdit Türkiye'ye karşı kullanmaktadır” dedi.

Tabletten BDP'li milletvekillerinin Kandil fotoğraflarını gösteren Vural, “Başbakan ‘teröristlerle yanak yanağa kucaklaşanlarla milletvekili olmaz, benim ne işim var bunlarla görüşeceğim' dedi.

Yetmedi, şimdi onları önce İmralı'ya sonra Kandil'e gönderdi. Hani dokunulmazlıkları kaldırılacaktı bunların. Millete verilen söz nerde. Sözlerin namusu ve şerefi olmaz mı? Bu kadar milleti aldatıp kandıran bir süreç. Böyle bir süreç yaşanabilir mi?' diye konuştu.

PKK paçavraları altında kamu görevlileri ile ilgili bir teslim töreni yapıldığını dile getiren Vural, bu süreçte Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay tarafından yapılan açıklamaları da eleştirdi

Vural, kamu görevlilerinin PKK'lının elini sıkmadığı fotoğrafı göstererek, “Bugün geldiğimiz bu tablo şu asker elini uzatmıyor ama o kadar sıkıntılı durumda buna tepki gösteren benim askerimin bu onurlu duruşuna sahip çıkabilen bir hükümet yok ortada. Bu fotoğrafların medyada yayınlanmasına ne hakla izin verilir

Bugün yapılan bunlar ‘analar ağlamasın, terör bitsinle' milleti uyuyorlar. Uyutarak ameliyat etmeye çalışıyorlar. Bunun adı budur” ifadelerini kullandı” dedi.

“Biz bu milletimizin bu gidişat karşısında duyarlı olacağına inanıyoruz” diyen Vural, “O bakımdan bugün bizim bu söylediklerimiz bir parti meselesi değildir. Bu söylediklerimiz bir milli duruştur. Ve bu milli duruşa ister AK Parti'ye, ister CHP'ye oy versin değerli kardeşlerimin sahip çıkması gerekiyor. Eğer bu millet varsa siyasetin anlamı olur. Eğer Türkiye Cumhuriyeti varsa siyasette rekabetin anlamı olur. Ama Türkiye Cumhuriyeti devletinin üzerinde, Türk milletinin kardeşliği üzerinde bir oyun oynanıyorsa ister AK Parti'ye, ister MHP'ye, ister CHP'ye oy versin bütün kardeşlerim bu kötülüğü eliyle def etmelidir” şeklinde konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı