Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Bahçeli ateş püskürdü

15 Mart 2013 Cuma günü yayınlandı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “PKK şantajlar altında ve aldığı tavizlerle 8 kamu görevlimizi, neye hizmet ettiği malum olan bir heyete teslim, tutanak ve imza karşılığında teslim etmiştir.Bu caniler kimdir ki tutanak tanzim edecek kadar cüret ve cesarete sahip olmuşlardır?” dedi.

Yerel seçimlerdeki Darıca Belediye Başkanı adaylarını tanıtmak için Darıca'ya gelen Bahçeli, Darıca Kapalı Spor Salonu'nda partililerle buluştu. Bahçeli, serbest bırakılan 8 kamu görevlisi ve İmralı görüşmeleriyle ilgili konuştu.

Bahçeli, terör örgütünün hükümetin gafleti sonucunda psikolojik üstünlükler elde ettiğini savunarak, "En son olarak PKK’nın kaçırarak aylardır elinde tuttuğu 8 kamu görevlilerimiz, iğrenç bir pazarlığa konu edilmiştir. Hükümetin acziyet ve ikramcı politikaları sayesinde, koskoca Türk devletini küçültücü ve gurur kırıcı bir pozisyona sokulmuştur. Bu olacak ve normal görülecek bir şey değildir. Terör örgütü, döktüğü kanların, işlediği cinayetlerin yanında, insan kaçırarak da sicilini zaten iyice karartmış ve kirlendirmiştir. PKK şantajlar altında ve aldığı tavizlerle 8 kamu görevlimizi, neye hizmet ettiği malum olan bir heyete teslim, tutanak ve imza karşılığında teslim etmiştir. Bu caniler kimdir ki tutanak tanzim edecek kadar cüret ve cesarete sahip olmuşlardır? Evlatlarımızın kaçırılması zaten adice işlenmiş bir suçtur ve sorumluları mutlaka cezalandırılmalıdır. Ancak suçlular AKP ile çözüm konuşmaktadır” dedi.

"PKK terör örgütüyle masaya oturmak, İmralı canisinin çekimine kapılarak Türkiye ve Türk milletinin müzakere edilmesi şaşırtıcı görülmemelidir” diyen Bahçeli, şunları söyledi: “Bugünkü ortamda değişik araç ve yollarla birliğimiz, beraberliğimiz ve son yurdumuzdaki bütün kalma hedefimiz aşındırılmak istenmektedir. Sanal çözüm ve barış sözleriyle, ip üstünde derin ve uzun bir uçurumu İmralı canisiyle birlikte geçmeye çalışan Başbakan yanlışın içine gömülmüş gitmiştir. Ve üstelik çözümden neyi umduğu, beklediği tam açıklığa kavuşturulamamıştır

Süreç isimli, millet varlığını sökme ve kardeşliğimizi sürgün etme planı yabancı ülkelerin bir oyunu, küresel aktörlerin bir gözdağı mıdır? AKP hükümeti bile bile buna lades mi demiştir? Süreç laflarıyla İmralı canisinin türbülansına kapılan, kanlı cazibesine aldanan Başbakan ve hükümeti, akıl almaz bir şekilde milletimizin emanetlerine leke sürdürmektedir. AK Parti hükümeti PKK’nın dümen suyuna girmiş, bölücülüğün kodesine kendi rızasıyla düşmüştür." Bu karanlık gidişe son verilemezse, Türkiye'nin önce iki dilli ve ortaklı can çekişen tek devlete, sonra ise çok dilli ve çok ortaklı bir federal devlet yapılanmasına doğru yol alacağını savunan Bahçeli, "Teslimiyetin dozuna ve hızına bağlı olarak değişecek bu aşamadan sonra Türkiye iki seçenek arasına sıkıştırılacaktır. Bunlardan birincisi; ayrı ayrı kimlik oluşturulmuş ve milletten ayrılmış kardeşlerin ve coğrafyaların da birbirinden uzaklaştığı parçalanma ve küçülme sürecidir. Diğeri ise; küresel gücün öncelik vererek dayatacağı model olan Irak ve Suriye’nin kuzeyini içine alacak ve aşiret reislerini kucaklayacak şekilde, çok devletli ve milletli konfederal bir devlet yapılanmasıdır" dedi.

Bahçeli konuşmasının ardından partisinin Darıca Belediye Başkanlığına aday gösterdiği Arif Gülen'i tanıttı. Bahçeli törenin ardından partililerin sloganları eşliğinde salondan ayrıldı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı