Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Asker aileleri TBMM'de

7 Mart 2013 Perşembe günü yayınlandı Kışladaki şüpheli asker ölümlerinde hayatını kaybeden askerlerin aileleri Meclis’e gelerek, yaşadıklarını anlattı.

Vatan görevini yaparken, kaza ya da intihar sonucu hayatını kaybettiği belirtilen askerlerin aileleri ellerinde çocuklarının fotoğrafları ile Meclis’e geldi. BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ve Bağımsız İstanbul Milletvekili Levent Tüzel asker aileleri ile basın toplantısı düzenledi.

Baluken, son on yılda 965 askerin şüpheli olarak kışlada hayatını kaybettiğini belirterek, bu konuda Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını istediklerini söyledi.

Ailelerin Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Meclis Başkanından randevu istediklerini ancak olumlu cevap alamadıklarını belirten Baluken, “Biz bu ailelerin acılarının dikkate alınması ve ülkede artık barışa gidecek şekilde bir sürecin yürütülmesi gerektiğini söylüyoruz. Her bir askerin, korucunun, sivilin, gerillanın ölümü bizim için artık tahammül edilemez bir sınıra gelmiştir. Hükümeti, Sayın Başbakanı ve tüm siyasi partileri bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.

SİVİL MAHKEME TALEBİ

Kıbrıs’ta disko olarak bilinen disiplin koğuşunda gördüğü işkence sonucu hayatını kaybettiği iddia edilen Uğur Kantar’ın devre arkadaşı İlhan Altınok da, “Uğur’la aynı diskoda beraberdik. Onunla aynı işkencelere tabi tutulduk. Anlatmak, görmek yetmez, yaşamak lazım. Bunları öğrenmek isteyen varsa canlı şahidi benim, benden öğrenebilirler. 1.5 yıl geçti ama her gece rüyalarımda görüyorum, başımı yastığa her koyduğumda aklıma geliyor. Sol kenarımda bir iz var. Bunları telafi edemeyecekler, kimse edemez. Tek istediğim hukuki sürecin doğru işlemesi. Uğur Kantar ve benim mahkemelerimiz sivil mahkemeden tekrar askeri mahkemeyle verildi.

Tekrar sivil mahkemeye taşınmasını talep ediyorum” dedi.

Daha sonra hayatını kaybeden askerlerin anne ve babaları da yaşadıklarını anlattı. Askeri mahkemelerin tarafsız olmadığını, bu yüzden davalarının sivil mahkemelerde görülmesini istediklerini belirten aileler, kendilerine çocuklarının önce şehit olduğunun söylenip ardından intihar ettiğinin açıklanmasına da tepki gösterdi.

Bir asker babası da oğlunun kafasından ve çenesinin altından iki kurşunla öldürüldüğünü ancak iki kurşunla intihar ettiğinin açıklandığını belirterek, oğlunun vurulmuş haldeki fotoğraflarını gösterdi. Bir asker annesi de oğlunun intihar ettiğine inanmadığını, komutanının uyuşturucu işlerine alet olmadığı için öldürüldüğünü iddia etti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı