Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Libyalı polisler böyle eğitildi

22 Şubat 2013 Cuma günü yayınlandı Libya’da çıkan iç savaş sebebiyle eğitimleri yarım kalan Libya Polis Akademisi öğrencileri eğitimlerini İstanbul’da tamamlayarak mezun oldu.

Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan mezuniyet törenine Libya Başbakanı Ali Zidan Mohammed, Libya İçişleri Bakanı Viktor Asur Şuvail, İçişleri Bakanı Muammer Güler, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve çok sayıda konuk katıldı.

Libya’da çıkan iç savaş sebebiyle eğitimleri yarıda kalan 804 öğrenci İstanbul Adile Sadullah Mermerci Polis Okulu’nda eğitimlerini tamamlayarak mezun oldu.

Libya Polis Akademisi mezuniyet töreninde konuşan İçişleri Bakanı Muammer Güler, "Türkiye’nin kalbi daimi suretle kardeş Libya halkı ile birlikte atmıştır. Aramızda tesis etmiş olduğumuz kardeşlik hukuku tüm dünya halklarına örnek olacak düzeydedir. Hepinizin bildiği gibi ülkemiz, Libya’nın tam bağımsız bir egemen ülke olarak barış, huzur ve istikrar içinde yeniden uluslar arası toplumun eşit bir üyesi olması için en samimi gayret gösteren ülkelerin başında gelmektedir. Devlet toplumun değişen beklentileriyle uyumlu olarak görevlerini yerine getirirken adalet, hoşgörü ve hukukun üstünlüğü prensiplerine göre hareket etmelidir. Bunu ise yeterli düzeyde eğitilmiş personel ile yerine getirmek mümkün olur" dedi.

2 Ocak 2013 tarihinde doğalgazdan zehirlenen öğrencileri de unutmayan Bakan Güler, "Bu eğitim programı kapsamında emek veren çok kıymetli personelin hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Bu eğitime katılan iki misafir öğrenci ve bir idari personelin 2 Ocak 2013 tarihinde doğalgaz zehirlenmesi sonucu vefatı hepimizi derinden üzmüştür. Vefat eden Libyalı kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, ailelerine, siz değerli arkadaşlara ve Libyalılara sabır temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

İçişleri Bakanı Muammer Güler sözlerini şöyle sürdürdü: "Libya Polis Teşkilatı’nın seçkin temsilcileri sizler devletin icra gücü olarak kamu düzen ve güvenliğini sağlamanın yanında hukuk devletinde demokrasiyle insan hak ve özgürlüklerinin koruyucusu ve teminatısınız. Görevlerinizi özveri ve başarıyla yerine getirirken vatandaşlarınızla muhatap olurken göstereceğiniz güler yüz, sevgi ve ciddiyet mensubu olduğunuz polis teşkilatı için gurur kaynağı olacaktır."

Türkiye ile Libya arasında ilişkilerin artarak süreceğini ifade eden Bakan Güler, "Bu törene katılımınızla bizlere onur verdiniz. İki ülke arasında geçmişten gelen dostluk ve kardeşlik bağı çerçevesinde devam eden ilişkilerin artarak süreceğini ve uluslar arası alanda Libya’nın her alanda gelişmesi amacıyla elimizden gelen gayreti göstereceğimizi tekrar ifade etmek istiyorum. Bu taahhüdümüzü ülkemiz adına bir kez daha ifade ederken kalbimizin sizlerle beraber olduğunu bilmenizi arzu ederim" ifadelerini kullandı.

Libya Polis Akademisi’ni birincilikle bitiren Gaffar Ali Alkani’ye ödülünü Libya Başbakanı Ali Zidan Mohammed verdi. Libya Polis Akademisi öğrencileri ise, Türkiye’de eğitim almalarından dolayı İçişleri Bakanı Muammer Güler’e bir plaket takdim etti. Plaket teslimlerinin ardından mezun olan 804 öğrenci yemin ederek görevlerine başladı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı