Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Bitmesini bekleyin''

13 Şubat 2013 Çarşamba günü yayınlandı THY'nin kıyafetlerini tasarlayan modacı Dilek Hanif basına sızan örneklerin sadece tasarım olduğunu vurgulayarak, 'Ben de resme baktığım zaman eleştirilere hak veriyorum. Fotoğrafları görünce ben de şok oldum' dedi.

THY 'nin hostesleri ve hostları için yapılan yeni tasarımlar internete sızdıktan sonra tartışma konusu olmuştu. Gelenekselliğin ön plana çıktığı kıyafetlerde yeni üniformalar 'fasıl heyeti ' gibi birçok eleştiriye maruz kaldı. Eleştirilerin hedefindeki isim ise tasarımları yaratıcısı modacı Dilek Hanif oldu. Eleştirilerin odağındaki isim Dilek Hanif, NTV canlı yayına çıkarak yapılan yorumlara cevap verdi.

'O TASARIMLAR SADECE ÖRNEKTİ '

Yapılan tasarımların sadece birer örnek olduğunu başka tasarımlarında bulunduğunu kaydeden Hanif, bu tasarımların altına henüz imza atılmadığını ve halen çalışma sürecinde olunduğunu söyledi. 'Ben profesyonelim THY 'de benim müşterim ' diyerek devam eden Hanif, 'Benden talepler olur. Bende talepler doğrultusunda tasarımlar hazırlarım. Sonra bunun altına imzamı atarım ve yönetime sunarım. Onlar bunu kabul eder ve bu basınla paylaşılır. Olması gereken budur. Ancak biz bunlarım hiç birini yaşayamadık ' şeklinde konuştu.

'RESME BAKTIĞIM ZAMAN HAK VERDİM '

Örnekler içinde olan bir tasarımın kabul edilmişçesine eleştirildiğini kaydeden Hanif, 'İnsanlar bir anda ne olduğunu şaşırdı. Ben de resme onlar yerine baktığım zaman onlara hak veriyorum. Bende böyle bir şeyi görsem… 'ifadelerini kullandı. Bir çok alternatif tasarım yaptığının altını çizen Hanif tek bir kıyafet üzerinden böyle bir çıkışı anlayamadığını da sözlerine ekledi.

'RESMİ GÖRÜNCE BEN DE ŞOK OLDUM '

Diğer meslektaşlarından gelen 'Fasıl Heyeti ' ve 'THY hostesleri uçak içinde çayda çıra mı oynayacak ' şeklindeki eleştirilere de cevap veren Hanif, 'Bir tek resim üstünden bir şeyler söylemek isteyenler bir şeyler söyledi. Ancak duruma şöyle bakmak gerek; Onun dışında kepli olan farklı örnekler de var. Dolayısıyla o örnek bizim çok beğenip de 'Bu THY için uygun ' dediğimiz bir görsel değil. Biz çok geniş çaplı bir çalışma yapıyoruz ' dedi. Röportajın ilerleyen dakikalarında 'Resmi görünce ben de şok oldum. Benim hayal ettiğim THY bu değil ' diyerek devam eden Hanif, 'Dünya markası olan THY 'ye bir Türk tasarımcı olarak ben bunu uygun görmüş değilim. Dolayısıyla resim karşısında ben de şoke oldum ' ifadelerini kullandı.





HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı