Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Dr. Ersin Arslan anısına

20 Nisan 2012 Cuma günü yayınlandı Samsun Çarşamba Devlet Hastanesi’nde görev yapan hekimler Gaziantep’te öldürülen meslektaşları için eylem yapıp önlük attılar.

Gaziantep’te meydana gelen olayda bir hasta yakını D. Ersin Aslan’a bıçakla saldırarak hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Dün Türkiye genelinde Türk Tabipler Birliği’nin çağrısıyla doktorlara yapılan şiddet hekimler tarafından kınandı. Samsun Çarşamba Devlet Hastanesi’nde görev yapan hekimler de bu olayı hastane önünde yaptıkları eylemle protesto ettiler.

Yapılan eylemde doktorlar adına basın açıklaması yapan Çarşamba Devlet Hastanesi Doktoru Mustafa Çağlar, “Bir doktor arkadaşımız hasta yakını tarafından bıçaklanması sonucunda hayatını kaybetmiştir. Sağlık çalışanları ve hekim arkadaşları olarak yıllardır insanların sağlığına hizmet veren, Çarşamba Devlet Hastanesi’nde günlük 2 bin 500 hasta muayene eden tüm hekim arkadaşlarım, sağlık çalışanlarımız her gün binlerce hasta yakınıyla karşı karşıya gelip, onların nazlarını çekip, onların iyi olması için elinden geleni yaparken bu şekilde bir saldırıyı hak etmemiştir. Bu iki gündür bizi çok yaralamış ve çok etkilemiştir. Ben olayı sağlık çalışanları ve hizmet verenler adına kınıyorum. Bundan sonra böyle olaylar yaşanmasını istemiyoruz. Bu noktada hem halkımızdan hem de buna duyarlı insanlardan sağlık personellerinin çalışması sırasında bize yardımcı olmasını diliyoruz ve bu olayların bir daha yaşanmaması için elimizden gelen her şeyi yapmaya söz veriyoruz” dedi.

Yapılan basın açıklamasında doktorlar “şiddete hayır” diye slogan attılar. Ayrıca doktorlar yapılan eylemde, alkışlar eşliğine önlüklerini çıkartıp yere atarak protesto eylemine devam ettiler .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı