Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

'Badem Bıyıkları Arttı'

16 Nisan 2012 Pazartesi günü yayınlandı CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, ''Daha düne kadar Suriye ile ortak bakanlar kurulu toplantısı yapıyorduk. 'Schengen değil Şamgen' diyorduk'' dedi.

Partisinin Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen Yalova Merkez İlçe Kongresi'nde Divan Başkanlığını yapan İnce, 9 yıldır Türkiye'nin kötü yönetildiğini ileri sürdü.

Son 9 yılda görkemli iftar sofralarının arttığını ifade eden İnce, şöyle konuştu:

''Badem bıyıklı, sünnete uygun bıyıklı bürokratlar arttı. Gösterişli camilerimiz var artık. Pahalı giysili devleti yönetenler var. İçkisiz kebapçılar çoğaldı. Güzel mahkeme binalarımız var. İçinde adalet var mı tartışılır tabii. Bütün bunlar doğru da artık bu ülkede 2002'ye göre kul hakkı daha mı az yeniyor- Adalet artık daha iyi mi sağlanıyor- Yetimler daha iyi mi korunuyor-''

Ülkede her şeye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın karar verdiğini belirten İnce, şöyle devam etti:

''Bu ülkede kaç çocuk yapacağımıza kim karar veriyor- Başbakan. Sigara içip, içmeyeceğimize kim karar veriyor- Başbakan. Üçüncü boğaz köprüsünün nereden geçip geçmeyeceğine kim karar veriyor- Başbakan. Meclis Başkanının görevinin ne olduğuna kim karar veriyor- Başbakan. Cumhurbaşkanının görevinin kaç yıl olduğuna kim karar veriyor- Başbakan. Kimin vali, kimin müsteşar olacağına Başbakan karar veriyor.''

Türkiye ile Suriye arasında yaşanan gerilime de değinen İnce, ''Suriye ile savaşa girip girmeyeceğimize o karar veriyor. Oğlunun birine bedelli askerlik yaptırmış, diğerine çürük raporu almış adam bu memleketin evlatlarını savaşa gönderme yetkisini kendisinde görüyor. Daha düne kadar Suriye ile ortak bakanlar kurulu toplantısı yapıyorduk. 'Schengen değil Şamgen' diyorduk'' dedi.

İnce, medyada daha önce Beşşar Esed'in soyadının ''Esad'' olarak kullanılırken, şimdi ''Esed'' olarak kullanılmaya başlamasını da eleştirerek ''Soyadlar farklı kullanılarak Beşşar'ın farklı bir kişi olarak gösterilmeye çalışıldığını'' söyledi.

İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesi'nde uygulanan tarifeyi de eleştiren İnce, fazla para verenle az para verenin ayrı kuyrukta bekletilmesinin kabul edilemeyeceğini söyledi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı