Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Köylüler Meydana İndi

30 Mart 2012 Cuma günü yayınlandı Orman vasfını kaybetmiş Hazine arazilerini devletten satın almak için belirlenen emlak rayiç bedelinin yüksek olduğunu öne süren Aksu ilçesine bağlı Hacıaliler köyü sakinleri, eylem yaptı.

Hacıaliler köyündeki boş bir arazide toplanan yaklaşık bin köylü, ellerindeki pankartlarla emlak rayiç bedelinin yüksek olduğunu öne sürerek eylem yaptı. Köylüler adına konuşan Yusuf Varna, 2B arazilerinin satışı için ''insaflı'' bir çözüm istediklerini söyledi.

Köylerindeki yerlerin dedelerinden kaldığını anlatan Varna, hükümetin 2B sorununu çözdüğü için mutlu olduğunu ifade etti.

2B arazisinin en fazla olduğu kentlerin başında Antalya'nın geldiğini belirten Varna, Antalya Deftardarlığı'ndan gelen ekiplerle toplantı yaptıklarını ve burada duydukları rayiç bedelin çok yüksek olduğunu söyledi.

Varna, belirlenen rayiç bedelin, gerçek rayiç bedelden kat kat fazla olduğunu öne sürdü.

Dedelerinin yörük olduğunu dile getiren Varna, ''Bu topraklara atalarımız gözleri gibi bakmış ve gül bahçesi gibi korumuştur. Biz bu topraklarda güçlükle de olsa çiftçilik yapmaktayız. Antalya Hali'ne giren sebzenin yüzde 70'i bu bölgedeki seralarda üretiliyor. Çiftçilerin durumu gözönünde bulundurulduğunda bu rayiç bedeli ödeyebilmemiz mümkün değil. Biz bu yerleri bedava almak niyetinde değiliz. Bu yerleri gerçek bedeliyle almak istiyoruz'' diye konuştu.

Varna'nın konuşmasının ardından eylemci köylüler, Antalya-Isparta Karayolu'nu trafiğe kapatmak için yürüyüşe geçti. Karayolunda slogan atarak yürüyen köylüler, polis barikatıyla durduruldu. Polis ekiplerinin konuşmasının ardından ikna olan köylüler, olaysız şekilde dağıldı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı