Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Bakan'ın Önerisi

3 Mart 2012 Cumartesi günü yayınlandı Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Aselsan’da yaşanan ölümlerle ilgili Kayseri’de konuştu.Açıklanan adli tıp raporunun iki ihtimal üzerinde durduğuna işaret eden Yılmaz, mahkemenin alacağı tutumu takip edeceklerini söyledi.

Bazı ziyaretler ve programlara katılmak üzere Kayseri 'ye gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Mevlüt Bilici 'yi makamında ziyaret etti. Bakan Yılmaz burada gazetecilerin sorularını cevapladı. Aselsan 'da meydana gelen ölüm olaylarıyla ilgili açıklanan raporun sorulması üzerine de Bakan Yılmaz, raporda 2 ihtimal belirtildiğini kaydederek, 'Teknik bir konu. İntihar mı cinayet mi ne diyor rapor? Bizim bir şey diyebilmemiz için bilim adamlarının görüşüne itibar etmeliyiz. Mahkeme ortaya çıkan raporu inceleyecek gerekirse yeniden bir inceleme talep edebilir. Mahkeme hangisini kabul ederse biz onun takipçisi olacağız. Çünkü bu olayda ölenlerin de aileleri var. Onları üzen bizi de üzer. ' dedi.

'RADAR ÜSSÜ NATO ÜYESİ ÜLKELERİ KORUYOR '
Kürecik 'e kurulması planlanan radar üssüyle ilgili bir soruya da Yılmaz, 'Şarkışla 'da radar üssü vardı kapandı. Ben tekrar kurulması için teklifte bulundum. Ancak yeni radar üssünün en uygun yerinin Malatya Kürecik olduğu belirtildi. Bu Amerika ile yapılmış bir sözleşme ve Nato amaçlarına tahsis edilmiş bir sözleşme. Radar saldırı amaçlı değil savunma amaçlıdır. Bu radar üssü Nato üyesi ülkeleri koruyor. Dolayısıyla saldırı düşünmeyen hiç kimsenin bu radar üssünden çekinmesine gerek yoktur. ' diye konuştu.

'SURİYELİ MUHALİFLERE SİLAH VERMİYORUZ '
Suriye 'deki muhaliflerin 'Türkiye bize silah vermiyor ' söylemine karşı Suriye yönetiminin de 'Türkiye muhaliflere silah veriyor ' suçlamalarının hatırlatılması üzerine de Bakan Yılmaz, “Kim ne derse desin, halkımızın itibar etmesi gereken bizim yöneticilerimiz. Dışişleri Bakanlığımız ne diyorsa aksi ispat edilene kadar ben ona itibar etmem lazım. Dışişleri Bakanımız 'Biz hiç kimseye silah vermiyoruz ' diyor. Dolayısıyla bizim sözümüz budur, vermiyoruz da. Burada ofisleri var. Biz yapmasaydık ne olacaktı, Dışişlerimiz açıkladı gidip başka yerde açacaklardı. Hangisi daha iyi? Biz Suriye halkının destekçisiyiz ve onlar ne derse onu yapacağız. Arap Ligi çok iyi bir fonksiyon yürütüyor. Onların almış olduğu kararları da destekliyoruz. ' ifadelerini kullandı.

ASKERİ TESİSLERİN ŞEHİR DIŞINA TAŞINMASI
Şehir merkezlerinde kalan askeri tesislerin kent dışına taşınmasıyla ilgili düşüncesinin sorulması üzerine de Yılmaz, 'Şehir merkezindeki askeri kışla veya komutanlıkların şehir dışına taşınması bütün illerimizin talebi. Genelkurmay Başkanlığı bir mastır planı yapıyor. Nereleri kullanacak nereleri kullanmayacak. Bu mastır plan tamamlandığında bir karar verilecek. ' dedi.

'TSK 'NIN İHTİYAÇLARINI YERLİ İMKANLARLA SAĞLAMAYI DÜŞÜNÜYORUZ '
Bakan İsmet Yılmaz, Türk Silahlı Kuvvetleri 'nin bütün ihtiyaçlarını yerli imkanlarla sağlamayı düşündüklerini ifade etti. Uçak sanayisi hakkındaki bir soruya Yılmaz, 'Havacılıkta Ankara, Eskişehir ve Kayseri 'nin gözde üç yerinden olduğunu biliyoruz. Türkiye olarak kendi gemimizi yaptık. Tankımız Altay 'ın prototipi yapılma sürecinde 2017 'de TSK 'nın envanterine girecek. Kendi silahımızı yapıyoruz, kendi insansız hava aracımızı tamamladık ve seri üretim kararı aldık. İnşaallah savaş uçağını da yapacağız. Bununla ilgili tasarım sözleşmesi imzalandı, bir çalışma yapılıyor. 2 yıl içinde bu neticelenir. Prototipini de yaptıktan sonra üretime geçme niyetimiz var. Farklı ülkeler de 'beraber üretelim ve çalışalım ' diyor. İnşaallah TSK 'nın ne ihtiyacı varsa yerli imkanlarla sağlamayı düşünüyoruz. ' şeklinde konuştu.

'BEDELLİ ASKERLİK İÇİN BAŞVURU 16 BİNİ AŞTI '
Bedelli abkerlik için su ana kadar 16 binin üzerinde başvuru olduğunu ifade eden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, vatandaşların başvuru süresinin son günlerini beklediği imasında bulundu. Bakan Yılmaz, “Biliyorsunuz yasada 6 aylık başvuru süresi var. Buradaki bir maddede de 'Başvurma anında 30 bin liranın yüzde 50 'si yatırılmalı, geri kalan da 6 aylık sürede yatırılmalı ' Dolayısıyla düşünüyoruz ki vatandaşlar son günlerde yüzde 50 'sini yatırır ve 6 aylık bir taksit süresi kazanır. Bizim ilk açıkladığımız rakam neydi? 100 bine yaklaşırız demiştik. Sonuçta bu bir emir ve talimat değil, vatandaşa verilmiş bir hak. Ben Meclis 'te şunu söylemiştim, 'Ben olsam askere gitmeyi tercih ederim ' demiştim.” diye konuştu.

GENELKUYMAY 'IN MSB 'YE BAĞLANMASI
Genelkurmay Başkanlığı 'nın Milli Savunma Bakanlığı 'na bağlanması konusundaki görüşünün sorulması üzerine de Bakan Yılmaz, 'Bu anayasal bir konu. Anayasa toplumsal sözleşme üzerinde bir çalışma var. Dolayısıyla millet hangisini kendisine uygun görürse hukuk düzeninde ne yazarsa herkes ona uyar. ' cevabını verdi. 'Amerika, İncirlik Üssü'nden vaz mı geçiyor? ' şeklindeki soruya da Yılmaz, 'Öyle bir durum yok ' şeklinde karşılık verdi.

Bakan İsmet Yılmaz öğleden sonra 2. Hava İkmal Merkezi ve 2. Ana Bakım Merkezi Komutanlığı 'nı ziyaret ederek burada incelemelerde bulunacak. Saat 16.00 'da gerçekleştirilecek gazetecilik başarı ödülleri törenine de katılacak olan Yılmaz, akşamında ise Oran projelerinin tanıtım toplantısına katılacak.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı