Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

TÜSİAD'a ''kıvırma'' mesajı Haberi 

26 Mart 2012 Pazartesi günü yayınlandı Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Brüksel’de Türk işadamlarına seslendi.

Bağış, Türkiye’de bir zihniyet değişimin yaşandığını ifade eden Bağış, ‘‘Sizler de Avrupa’da bunu başarabilirsiniz. Alevi vatandaşımız Sünni vatandaşımızı değiştiremeyeceği gibi Sünni vatandaşımız da Alevi vatandaşımızı değiştiremez. Birbirimizi olduğumuz gibi kabul etmeliyiz." şeklinde konuştu.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD)’ın Brüksel’de düzenlediği Belçika İşadamları Buluşması’nın onur konuğu oldu. Çok sayıda seçkin davetlinin iştirak ettiği Sheraton Hotel’deki programda konuşan Egemen Bağış, birlik ve beraberlik mesajları veri. Bağış, Avrupa’daki Türk işadamlarına seslenerek, "Çok kazanın ve kazandığınız ülkede vergilerinizi verin. Türkiye’de de artık insanlar hortumlanacağı endişesi ile vergi vermemezlik yapmıyor. Bu kadar yol, baraj, yatırım sizin vergilerinizle oldu. Türkiye’de zihniyetler değişti. Gerçek modernlik insanları gecekondulardan çıkartıp yaşanabilir konutta yaşatmakla oluyor. Her bir öğrencimize çağın gerekleriyle eğitim vermekle oluyor. Hedefi olmayan bir yere varamaz. Hedefimiz Türkiye’yi dünyanın en güçlü 10 ülkesine dahil etmek. 16 bin km yol yaptık, bir 14 bin km daha yapıp 30 bin hedefini neden yakalamayalım? İstanbul’u dünya başkenti haline getirmeyi başarabiliriz." şeklinde konuştu.

Güneydoğu’da TÜMSİAD’ın teröre karşı verdiği kardeşlik ve hoşgörü mesajlarını çok önemsediğini ifade eden Bağış, "Türkiye zihniyet değişiminden geçiyor. Sizler de Avrupa’da bunu başarabilirsiniz. Türk, Kürt kardeşini değiştiremeyeceği gibi Kürt de Türk kardeşi değiştiremez. Alevi vatandaşımız Sünni vatandaşımızı değiştiremeyeceği gibi Sünni vatandaşımız da Alevi vatandaşımızı değiştiremez. Bu çaba içine girilmemeli. Birbirimizi olduğumuz gibi kabul etmeliyiz." dedi.

"TÜRKİYE, YÜZYILDA YAKALANAN FIRSATI YAKALADI"
Dünyanın son 65 yılın en derin ekonomik kriziyle karşı karşıya kaldığını ifade eden Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Hasan Sert, Avrupa, Kuzey Afrika ve Orta Doğu’daki son gelişmelerden söz ettikten sonra, "Ama Türkiye’de başka bir şey var. 73 milyonluk dinamik bir nüfus var. Dünyayı çok iyi okuyan yetişmiş insan sermayesi var. Daha da önemlisi, Türkiye idealleri olan bir ülke haline geldi. Bu hedeflere kilitlenen dik bir ülke duruşu var. Türkiye her ülkenin yüzyılda yakaladığı fırsatı yakaladı. Bu da güçlü bir Türkiye’ye olan herkesin ortak inancıdır." sözlerine yer verdi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı