Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İlkokulda bomba eğitimi

16 Şubat 2012 Perşembe günü yayınlandı Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, çocukların kırsalda bulduğu cisimlerin patlaması sonucu ölmeleri üzerine patlayıcı madde eğitimi verme kararı aldıklarını söyledi.

Diyarbakır'da bazı basın yayın organlarında 'Silvan ilçesinde jandarmanın isteği üzerine bomba eğitiminin verildiği' haberi üzerine Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, yazılı açıklama yaptı. Vali Toprak, Diyarbakır'ın 17 ilçesinde emniyet müdürlüğü, jandarma komutanlığı ile milli eğitim müdürlüklerine geçen yıl haziran ayında çocuklara 'patlayıcı madde eğitimi' verilmesi için talimat verdiklerini hatırlattı. Vali Toprak, bu eğitimle çocukların bulduğu patlayıcı madde ve benzeri cisimlere karşı nasıl hareket etmeleri gerektiğinin anlatıldığını dile getirdi.

Vali Toprak, Diyarbakır ve merkeze bağlı 17 ilçedeki okullarda 22 Haziran 2011 'den bu yana 'Dikkat Patlayıcı Madde Sakın Dokunma ' sloganıyla bilinçlendirme eğitimi verdiklerini belirtti. Haberde çocukların köy, mezra ve açık alanlarda patlayıcı madde ile karşılaşılması halinde nasıl davranmalarının öngörüldüğü bir bilinçlendirme eğitimin verildiğini kaydeden Toprak, “Bu bilinçlendirme çalışmasının söz konusu haberin içeriğinde sadece Silvan ilçesinde yapıldığına dair bir anlam çıkarılıyor. Diyarbakır dahil olmak üzere birçok ilde patlayıcı ve yabancı maddelere bilinçsiz bir şekilde çocukların yaklaşmasından dolayı acı durumlar yaşandı. Patlayıcı maddelerle ve yabancı cisimlerle karşılaşılması durumunda herhangi bir mağduriyete mahal vermeden, vatandaşlarımızın bu cisimlere nasıl yaklaşması gerektiği ve hangi birimlere haber verilmesine dair bir bilinçlendirme çalışmasının yapılmasının elzem olduğu görülmüştür.” dedi. Valiliğin 22 Haziran 2011 'den bu yana İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve 17 ilçe kaymakamlığına yazı gönderdiğini ifade eden Toprak, ilçe kaymakamlarının koordinesinde ilçe milli eğitim müdürlükleri ve ilçe jandarma komutanlıklarına bilinçlendirici mahiyette bir eğitim çalışılması yönünde bir talimat verildiğini anlattı.

Diyarbakır 'da talimat verilmesi üzerine 17 ilçe kaymakamlığının tamamında uygulamaya konulduğunu ifade eden Toprak, şunları kaydetti: “Ailelerimizin, vatandaşlarımızın, çocuklarımızın ve gençlerimizin mağduriyet yaşamaması ve hepimizin içini acıtan olayların oluşmadan önlenebilmesi için açık alanlarda bulunması muhtemel yabancı ve patlayıcı maddelere karşı nasıl bir davranış sergileneceğine dair bilgilendirme sunumları okul müdürlüklerine gönderildi. Okullarda öğrencilerin bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri için anlatıma konu edilmesi amaçlanmıştır. Ayrıca bu faaliyet güvenlik birimleri tarafından bizzat yapılmayıp sadece korunma yöntemlerine ilişkin bilgilendirme notları okullara gönderilmiştir. Bunun adı 'Dikkat Patlayıcı Madde Sakın Dokunma'dır.”


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı