Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Üniversiteler çok gergin

21 Aralık 2012 Cuma günü yayınlandı Zonguldak'ta etkinlik düzenlemek istedikleri üniversitenin salonuna alınmayınca oturma eylemi düzenleyen öğrenciler ile üniversitenin güvenlik görevlileri arasında arbede çıktı.

Üniversitenin önünde hazır bekletilen Çevik Kuvvet ekiplerinin müdahale ettiği olayda 20 öğrenci gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, Bülent Ecevit Üniversitesi'nde eğitim gören Öğrenci Kolektifleri üyesi bir grup öğrenci, yapmak istedikleri bir etkinlik için kampüs içindeki Prof. Dr. Arif Amirov Salonu'nu kullanmak istedi. Üniversite yönetiminin tadilat gerekçesiyle izin vermemesi üzerine öğrenciler yerleşkede oturma eyleminde bulundu. Bazı öğrenciler, konferans salonuna girmeye çalışınca üniversitenin güvenlik görevlileri ile öğrenciler arasında arbede yaşandı. Daha sonra rektörlük binası önüne yürüyen öğrenciler, YÖK ve üniversite yönetimini protesto etti. Öğrencileri rektörlük binasının önünden uzaklaştırmaya çalışan güvenlik görevlileriyle öğrenciler arasında yeniden bir arbede yaşandı. Bunun üzerine polisin müdahale ettiği olayda 20 öğrenci gözaltına alındı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı