Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Engellilere elektrik engeli

9 Aralık 2012 Pazar günü yayınlandı Antalya’nın Alanya ilçesinde Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen programda engelli öğrenciler gösteri yaparken elektrikler kesildi.

Elektrik engeline takılan öğrencilerin bazıları ağlarken, bazıları da cep telefonu ve basın mensuplarının kamera ışığından yararlanarak gösteri yaptı. Engelliler Haftası nedeniyle Alanya Özel Özgün Kardelen Özel Eğitim Okulu öğrencileri Alanya Kültür Merkezi’nde (AKM) tiyatro, müzik ve dans gösterileri düzenlendi.

Gösterilerin bir kısmını bitiren engelli öğrenciler programın ortasında elektriklerin kesilmesiyle korkarak panik yaşadı. Okulun Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Özdeş, cep telefonu ile öğrencilere ışık tutarak korkmamalarını sağladı. Veliler çocuklarının korkmaması için sarılarak onları teselli etmeye çalıştı. Bazı engelli öğrenci ve veliler piste çıkarak basın mensuplarının ışıklarından yararlanarak şarkı türkü söyledi.

Elektriklerin kesilmesine Özdeş ile veliler tepki gösterdi. Özdeş, çok sinirli ve üzüntülü olduğunu belirterek, "Biz engelleri ortadan kaldıralım derken, elektrik engeline takılmamız bizi üzdü. Öğrencilerim çok korktu. Korkmamaları için hemen cep telefonu ile ışık tutmaya çalıştım." dedi.

Zihinsel engelli Şükrü Yörük’ün (22) babası Hasan Yörük’de (56) çocuğunun kaybolduğunu söyledi.

Elektriklerin gitmesiyle çocuğunu yanında bulamadığını belirten Yörük, "Bu gösteri için çocuğumu getirmiştim. Her tarafa baktım göremedim." dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı