Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Org. Özel devreye girdi

4 Aralık 2012 Salı günü yayınlandı Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, “disiplinsizlik” ve “ahlaki durum” gerekçesiyle orduyla ilişiğinin kesildiği günün ertesi sabahı intihar eden Üsteğmen Nazlıgül Daştanoğlu için soruşturma talimatı verdi. Özel, intihara giden sürecin aydınlatılmasını istedi.

KAYSERİ 'de özel hayatına ilişkin dosyası nedeniyle ordudan atılması üzerine 7 Kasım 'da intihar eden Üsteğmen Nazlıgül Daştanoğlu için bizzat Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel devreye girdi. Üsteğmen Daştanoğlu 'nun ordudan atılması Sonrası süreçte yaşadığı olayların detaylı olarak araştırılması ve bu üzücü intiharın neden meydana geldiğiyle ilgili Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel soruşturma talimatı verdi. İnceleme ana karargâhtan da gönderilecek özel bir ekibi de kapsayacak.

NEDEN EVLENDİN, NEDEN BOŞANDIN

Annesine göre intiharının ardında ordunun kızına açtığı soruşturma vardı. Annesi, 'ahlaksızlıkla ' suçlandığını ileri sürdüğü kızına, “Neden evlendin? Neden boşandın? Çocuğun velayeti neden sende? Arif neden sana mesaj atıyordu? Evrenle aranda ne vardı? Milli güvenlik derslerinden Sonra neden sivil öğretmenlerle görüşüyordun? O erkekler seni neden arıyordu? Ne yapıyordun onlarla? Neden makyaj yapıyorsun?” gibi soruların sorulduğunu söylemişti.
Artan tepkiler üzerine TSK 'nın perSonel morali üzerinde de hassasiyeti bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel ile İkinci Başkan Orgeneral Hulusi Akar devreye girdi. Talimat vererek intihara giden sürecin nasıl geliştiği ve
bu olayın neden olduğunun açığa çıkarılması istendi.

Onunla birlikte 934 vaka araştırılıyor

NAZLIGÜL Üsteğmen ordudan atılması haberinin kendisine tebligatı Sonrası istenen silahını 7 Kasım 'da teslim etmeye giderken yolda durup beylik silahıyla intihar etmişti. İntiharın ardından büyük tartışma başlamıştı. İnsanın özel hayatının ne derece atılmaya neden olabileceği, mesleğiyle bunun ne ilgisi olduğu ve iddiaların iftira mı gerçek mi olup olmadığı araştırılmadan bu kararın verildiği gibi görüşler ve iddialar ortaya atılmıştı. Halen Ankara 'da görevli havacı astsubay eşi E.O. 'dan 2 yıl önce boşanan Üsteğmen Nazlıgül Daştanoğlu, 4 yaşında bir çocuk annesiydi. TSK 'da Son 10 yılda 818 şehide karşın meydana gelen 934 intihar vakasının da detaylı olarak yine araştırıldığı belirtiliyor.

Bir intihar da Bergama 'dan

İzmir 'in Bergama ilçesindeki Orduevi 'nde vatani görevini yapan er Mert Evren Akdağ (20), kaldığı koğuştaki demire bağladığı kravatla kendisini asarak canına kıydı. Bergama Orduevinde 92/1 tertip olarak vatani görevini yapan Eskişehirli er Mert Evren Akdağ, cuma günü bilinmeyen nedenle bunalıma girdi. Akdağ 'ın, kaldığı koğuşta gece arkadaşlarının uyuduğu sırada, bir demire bağladığı kravatı boynuna geçirip, kendini boşluğa bıraktığı belirtildi. Gürültüye uyanan arkadaşları Mert Evren Akdağ 'ı kurtarmaya çalışmalarına rağmen başarılı olamadı. Nöbetçi komutanların yaptığı kontrolde er Akdağ 'ın hayatını kaybettiği tespit edildi. Yaklaşık 10 günden bu yana içine kapandığı ifade edilen er Akdağ 'ın cenazesi, otopsi ardından ailesine teslim edildi. Talihsiz er toprağa verilmek üzere Eskişehir 'e götürüldü.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı