Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Sınırda silah sesleri susmuyor

26 Ekim 2012 Cuma günü yayınlandı Özgür Suriye Ordusu, Rakka kentine bağlı Tel Abyad kasabasında ordu birliklerinin elinde bulunan 2 tankı mühimmatlarıyla ele geçirdi.

AA ekibi, günler süren çatışmaların ardından daha önce büyük ölçüde ÖSO birliklerinin kontrolüne geçen Tel Abyad ilçesinde, bir askeri birlikte ele geçirilen tankları görüntüledi.

Türkiye sınırına yakın bölgelerin kontrolünün ÖSO birliklerine geçmesinin ardından ilçenin 10-15 kilometre güneyine çekilen ve sınır hattındaki muhaliflere yönelik bombardımanını sürdüren ordu birliklerinin bulunduğu iki karakoldan birine önceki gece baskın düzenlendi.

Karakola sızan muhalifler, çıkan çatışmaların ardından söz konusu yeri ele geçirdi. Bu sırada rejim yanlısı bazı askerlerin de çatışmada öldürüldüğü belirtildi. Karakolda bekletilen biri çalışır vaziyette iki tank ise mühimmatlarıyla birlikte muhaliflerce ele geçirildi.

Akçakale ilçesinin karşısındaki Tel Abyad Gümrük Binası'nın önüne getirilen tanklar, burada bekletiliyor.

-''Operasyon Suluk bölgesinde yapıldı''

ÖSO komutanlarından Şeyh Ömer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tel Abyad kasabasındaki operasyonu tamamladıklarını söyledi.

Kendilerinin ''Şam Taburu'' üyeleri olduğunu aktaran Şeyh Ömer, ''Rakka'ya bağlı Suluk bölgesinde bir karakolu 2 tank ve mühimmatlarıyla ele geçirdik'' dedi.

ÖSO'ya bağlı komutanlar Adnan el Hatib ve Mahmud el Ali de kısa sürede Rakka'nın tamamında kontrolü sağlayacaklarını savundu.

Bu arada geçen ay Suriye'den ateşlenen top mermilerinin isabet ettiği Akçakale'deki Toprak Mahsulleri Ofisi'ne ait siloların sınırın karşı tarafına bakan yönünde de şarapnel izlerinin hala durduğu görüldü.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı