Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Rehine kurtarma tatbikatı

19 Ekim 2012 Cuma günü yayınlandı Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen 'Kaçırılan Uçaktan Rehine Kurtarma' tatbikatı, başarılı bir şekilde tamamlandı.

Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amirliği tarafından her yıl uluslararası ve ulusal mevzuat gereği düzenlenen 'Kaçırılan Uçaktan Rehine Kurtarma' tatbikatı, özel harekat polislerinin katılımı ile başarılı şekilde gerçekleştirildi.

Tatbikata 100'e yakın emniyet mensubu katıldı.

Tatbikat senaryosu gereği, Türk Hava Yolları'na (THY) ait TK 2151 sefer sayılı İstanbul-Ankara seferini yapan uçağın, havalandıktan yarım saat sonra kaçırıldığı bildirildi.

Kuleye ulaşan bilgi üzerine kriz merkezi toplandı. Korsanlar uçağın Kuzey ülkelerinden birine yönelmesini istedi. Havada yakıtı biten uçak, acil olarak Atatürk Havalimanı'na iniş gerçekleştirdi. Uçağın havalimanına inmesi sonucu kriz merkezi, korsanlar ile müzakere yapmaya başladı.

Korsanların görüşmeleri tıkaması üzerine müdahale birimi tarafından operasyon düzenlendi.

Operasyonda hava korsanları etkisiz hale getirildi ve rehineler kurtarıldı.

Operasyonların ardından Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ali Bakoğlu, operasyonu gerçekleştiren müdahale ekibi ile tek tek tokalaştı ve kendilerini tebrik etti .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı