Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Öğrenci-Polis çatışması

18 Ekim 2012 Perşembe günü yayınlandı İzmir’de, Ege Üniversitesi kampüsünün içinde bulunan öğrenci yurdunda kalan yüzlerce üniversite öğrencisi, yemek porsiyonlarının azaldığı ve aynı zamanda fiyatların artmasına tepki olarak eylem yaptı.

Ege Üniversitesi Kampüsü içerisinde yer alan Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) ait karma öğrenci yurdunda kalan yüzlerce öğrenci yemekhanede yedikleri yemeğe yapılan zam sonrası bu durumu protesto için yaklaşık ikiyüz elli öğrenci bir araya gelerek yurt bahçesinde birbirinden farklı attıkları sloganlarla yürüdü. Öğrenciler “Yemedik doymadık, Müşteri değiliz öğrenciyim, Her gece aç yatmak istemiyoruz” sloganları eşliğinde yurt girişinde müdüriyet bürosu önünde yürüyüşlerini tamamladı. Burada toplanan yüzlerce öğrenci, yetkilileri protesto etti. Ünlü sanatçı Erkin Koray’ın “fesuphanallah” şarkısını hep birlikte seslendiren öğrenciler bu şekilde yöneticilere de göndermeler yaptı. Yapılan eylemde kız öğrenciler erkek öğrenciler ile aynı haklara sahip olmak istediklerini, yurda giriş saatlerin de erkekler ile kızlar arasında farklı uygulama yapıldığını ileri sürerek tepki gösterdi. Eylem boyunca yanlarında getirdikleri “Açız” , “Sanane KYK niye 11'de giriyoruz binaya” ve “'Müşteri değil, öğrenciyiz” pankartları dikkat çekti. Grup adına basın açıklaması yapan bir öğrenci “Kadın arkadaşlarımızda erkek arkadaşlarımızla aynı haklara sahip olsun. Çünkü müşteri değil öğrenciyiz biz" dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı