Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Konser karıştı

14 Ekim 2012 Pazar günü yayınlandı Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Samsun İl Meclisi’nin Özgürlük, Barış, Kardeşlik Şöleni’nin yapılacağı alana gelen bir kişi, katılımcıları protesto edince linç edilmek istendi.

HDK üyesi gençlerin linç etmek isteği protestocu genci polis kurtardı. Protestocu genci grubun elinden kurtaran polis, gözaltına alıp olay yerinden uzaklaştırdı. HDK Samsun İl Meclisi, Derya Düğün Salonu’nda Özgürlük, Barış, Kardeşlik Şöleni düzenledi.

Sanatçı İlkay Akkaya, Ferhat Tunç ve Süavi’nin sahne alacağı şölen öncesinde salon önünde toplanan gençlerin yanına gelen ismi açıklanmayan bir kişi, provakatif sözler sarfedince ortalık gerildi. Şölene katılmak için gelen gençler, etkinliği provoke etmek isteyen kişiyi linç etmek için peşine düştü. Ancak araya zamanında giren polis, kişiyi yere yatırıp koruma altına altı. Polis, karşı grubu uzaklaştırdıktan sonra da protestocu genci gözaltına alıp olay yerinden uzaklaştırdı. BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, parti çalışmalarını gerekçe göstererek Özgürlük, Barış, Kardeşlik Şöleni’ne katılmadı. Ortalığın sakinleşmesinin ardından gençler ve davetliler, güvenlik önlemleri altında düğün salonuna alındı. Halkların Demokratik Kongresi bildirgesinin okunmasının ardından şölen Sanatçı İlkay Akkaya, Ferhat Tunç ve Süavi’nin sahne alıp ‘Yiğidim Aslanım’ türküsünü söylemesiyle başladı.

Basın mensuplarına tek şarkılık görüntü hakkı verilmesinin ardından gazeteciler dışarıya çıkarıldı. Şölenin yapıldığı Derya Düğün Salonu ve çevresinde çok sayıda sivil ve resmi polisin görev yapması dikkat çekti .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı