Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Obez ambulansı geldi

20 Eylül 2012 Perşembe günü yayınlandı Ambulansların yönlendirildiği 112 Acil Servis Komuta Merkezi törenle hizmete açıldı.

Açılışta kilolu hastaların taşınmasını kolaylaştırmak için tasarlanan 'Obez ambulans' ile iki katlı ambulansta 112'nin filosuna katıldı.

Bakırköy’de bulunan 112 Komuta Kontrol Merkezi’nin bahçesinde yeni ambulansların hizmete alınması ve yeni komuta merkezinin açılış töreni yapıldı. Törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, müdür yardımcıları, sağlık görevlileri ve diğer yetkililer katıldı.

Törende 52 yeni ambulans hizmete alındı. Ambulanslar arasında bir adet de aşırı kilolu hastaları taşımak için kullanılacak obez ambulansı bulunuyor. Bunun yanı sıra 4 kişiyi aynı anda taşıyabilecek çift katlı ambulans da vatandaşların hizmetine sunuldu. Yeni ambulansların maliyetinin toplam 9 milyon lira olduğu belirtildi. Obez ambulanslarının 350 kiloya kadar hasta taşıyabildiği ifade edildi. Törende konuşan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, yeni komuta kontrol merkezinin Türkiye’nin en iyi komuta kontrol merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

52 ambulansın acil hizmetler için göreve dahil edildiğini belirten Mutlu, acil hizmetlerde zaman yönetiminin önemli olduğunu vurguladı. İstanbul’da sağlık hizmetleri noktasında en üst noktada olduklarını belirten Vali Mutlu, “İstiyoruz ki 8-9 dakikada ulaştığımız noktaya daha kısa sürede ulaşalım.” dedi.

İstanbul Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu da 112’ye gelen gereksiz çağrılara değindi. Komuta merkezine günde 40 bin çağrının geldiğini belirten Dokucu, bu çağrılardan 25 bininin boş çağrı olduğuna dikkat çekti. Gereksiz çağrıların gerçek hastaları mağdur ettiğini ifade eden Dokucu, vatandaşların bu konuya özen göstermesi gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Vali Mutlu ve diğer yetkililer komuta kontrol merkezinin açılışını yaptı. Mutlu daha sonra komuta merkezini gezerek, yetkililerden bilgi aldı. Obez ambulansını da inceleyen Vali Mutlu, hizmete giren yeni ambulansların önünde sağlık ekipleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı