Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Terörist cenazesinde gerginlik

16 Eylül 2012 Pazar günü yayınlandı Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Kato bölgesinde çıkan çatışmada hayatını kaybeden PKK'lı Orhan Akdoğan Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde toprağa verildi.

Malatya Adli Tıp Kurumu’nda alınan cenaze bugün öğle saatlerinde ilçe merkezine getirildi .

Eski Kışla Camii ' nde dini vecibeler yerine getirildikten sonra Akdoğan ' ın cenazesi kalabalık bir grup tarafından Akalın mezarlığına götürülerek defnedildi .

Cenaze törenine Barış ve Demokrasi Partisi ( BDP ) Hakkari Milletvekili Esat Canan , Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora , BDP ilçe Başkanı Rüstem Demir ve çok sayıda vatandaş katıldı .

Cenaze töreni sonrası mezarlıktan ayrılan bir grup , şehir merkezine doğru yürüyüşe geçmek isteyince polis gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale etti .

Öte yandan , ilçenin Şemdinli yolu caddesi üzerinde karayolunu trafiğe kapatarak barikat kuran bir grup göstericiye de polis gaz bombaları ile müdahale etti .

Esnafın kepenk kapattığı ilçede gerginlik sürüyor .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı