Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Binlerce Suriyeli sınırda

2 Eylül 2012 Pazar günü yayınlandı Suriye’den Türkiye’ye geçmek için 7 binden fazla sığınmacı Esselame Sınır Kapısı’nda beklerken, pasaportu olan Suriyeliler hiç bekleme yapmadan Kilis’e geliyor.

Türkiye’deki 9 çadır kent 1 konteynır kentte 80 bini aşkın Suriyeli sığınmacı barındırılırken, Suriye’den Türkiye’ye gelişler sürüyor. Yeni çadır kentlerin yapımı sürerken, Suriyeliler kontrollü bir şekilde Türkiye’ye alınıyor. Suriye’nin Esselame Sınır kapısı yakınlarında Türkiye’ye geçmek için yaklaşık 7 bini aşkın Suriyeli bekliyor. Pasaportu bulunan Suriyeliler hiç bekleme yapmadan Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden Kilis’e geliyor.

Suriyelilerin Esselame Sınır Kapısı’nda mağdur olmaması için Türk Kızılayı ile sivil toplum örgütleri günde 2 kez sıcak yemek ve temel ihtiyaç malzemelerini Suriye’ye gönderiyor. Tankerlerle suyun da taşındığı Esselame Sınır Kapısı’nda seyyar tuvalet ve seyyar banyo kuruldu. Pasaportları ile Türkiye’ye gelen Suriyeliler, sınıra yakın yerlerde 10 bin kişinin beklediğini belirterek, “Allah Türkiye Cumhuriyeti’nden razı olsun, bize hiçbir Müslüman ülkenin yapmadığı iyiliği yapıyorlar. Tüm ihtiyaçları karşılıyorlar. İnşallah yeni çadır kentler tamamlanır ise sınırda bekleyenler içeriye alınacak. Halep ve çevresinde çatışmalar sürüyor. Beşşar Esad’ın ordusu havadan karadan çoluk çocuk demeden vuruyor. Hepimiz mağdur olmuş durumdayız” diye konuştu.

İllegal yollarla Türkiye’ye mayınlı alandan gelen Suriyelilerin geçişleri de sürüyor. Suriyeliler, Kilis ve çevre illerdeki yakınlarının yanına giderken, çatışmalarda yaralanarak Türkiye’ye getirilen ve tedavi gördüğü hastanelerde hayatını kaybedenlerin cenazeleri ülkelerine götürülüyor.

Öte yandan pasaportu ile Türkiye’ye gelen bazı Suriyeliler ise ülkelerine Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden dönüyor. Türkiye’deki kampları beğenmeyen bazı Suriyeliler ise kaldıkları kamplardan alınarak ülkelerine gönderiliyor .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı