Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Coşku ve İzdiham

16 Haziran 2012 Cumartesi günü yayınlandı Uluslararası Türkçe Derneği (Türkçeder) tarafından organize edilen 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın kapanış töreni İstanbul Türk Telekom Arena Stadyumu'nda yapılacak.

Saat 21.00'da başlayacak tören için vatandaşlar, 55 bin koltuk kapasiteli stadyumda yerlerini almaya başladı.

Olimpiyatlar için dünyanın dört bir yanından Türkiye'ye gelen çocuklar kapanış töreni için sahada son hazırlıklarını yapıyor. Çocuklar ve tribünlerde yer alan yakınları zaman zaman ülkelerinin bayraklarını açtığı, birbirlerini alkışladı.Töreni izlemeye gelen vatandaşlar ise olimpiyat coşkusunu davul çalarak, alkış tutarak paylaştı. Çocuklara 'İnsanlık sizinle gurur duyuyor' sloganları ile destek verdi.Kapanış törenini bekleyen öğrencilerden Faslı Ayoub Salam, 135 ülkeden bin 500 çocuğun bir araya gelip aynı dili kullandığını ifade etti.

Türkçe'nin basit bir dil olduğunu vurgulayan Salam, "Burada din, dil ve ırk ayrımı yok. Her çocuk bir, her çocuk aynı dili kullanıyor." dedi.

Salam, Türkçe ile Fas dilinin birbirine yakın olduğunu, birbirine benzer 3 kelimenin bulunduğunu da dile getirdi.10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları medyadan da büyük ilgi gördü. Organizasyon için canlı yayın araçları ve muhabir ile kameramanlar törenden saatler evvel stadyumda konuşlandı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı