Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Atilla Kavdır yaşıyor

4 Mayıs 2012 Cuma günü yayınlandı Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, Atilla Kavdır’ın önceki gece kan zehirlenmesi dolayısıyla yoğun bakıma alındığını, hastanın kritik sürecinin devam ettiğini söyledi.

Ömer Özkan ve Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Ramazanoğlu, Atilla Kavdır’ın son durumu hakkında bilgi vermek için gazetecilerin karşısına geçti. Önceki gün karşılaştıkları sürecin kendileri için ani olan bir şey olduğunu anlatan Ömer Özkan, 21 Ocak 2012’de başlayan bir sürecin ardından 69 gün sonra Atilla Kavdır’ı taburcu ettiklerini açıkladı.

Kavdır'ı enfeksiyon şüpheleriyle zaman zaman hastaneye çağırdıklarını ifade eden Ömer Özkan, “İdrar yolları enfeksiyonu nedeniyle geldi. Bu kadar kritik durumda değildi. Hastamız kan zehirlenmesi dolayısıyla yoğun bakıma yatırıldı. Dünden önceki gece saat 03.00 itibarıyla çok ağırlaştı. Çok kritik müdahaleler edilmek zorunda kaldı.” dedi.

"BUGÜN DÜNE GÖRE BİRAZ DAHA GELİŞME VAR"

Yoğun bakım ünitesinin sorumlu Atilla Ramazanoğlu, Atilla Kavdır’ın 1 Mayıs 2012 saat 14.30 itibarıyla hastaneye geldiğini, gerekli müdahalelerin ardından hastanın suni solunuma bağlandığını açıkladı.

Kavdır’da çoklu organ yetersizliği bulunduğunu kaydeden Ramazaoğlu, “Bu gün düne göre biraz gelişme var ama bu daha yeterli değil. Şuan itibarıyla ağır durumu devam ediyor tedavilerini sürdürüyoruz. Beyin ölümü gerçekleşmesi söz konusu değil. Öyle bir durumu gösteren bir bulgu yok.” diye konuştu.

Hastanın durumunu tek bir nedene bağlamanın mümkün olmadığını söyleyen Ramazanoğlu, Kavdır’ın şuan ki durumuna idrar yollarındaki enfeksiyonun sebep olduğunu düşündüklerini açıkladı.

Ramazanoğlu, şuan Kavdır için yurt dışından bir ilaç getirmeye de gerekçe olmadığını aktardı. Ramazanoğlu, yoğun bakımda olan hastalar için yarım saat sonra ne olacağını kestirmenin söz konusu olmadığını fakat Kavdır’ın durumunun gerçekten ağır olduğunu belirtti.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde 21 Ocak günü Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından çift kol nakli yapılan Atilla Kavdır (34), önceki gece saat 03.00’da kan zehirlenmesi ve düşük tansiyon şikayetiyle yoğun bakıma alınmıştı.
Öte yandan çift kol nakli olan Kavdır, 30 Mart 2012 itibarıyla hastaneden taburcu edilmişti .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı