Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Otlamaya yüzerek gidiyorlar

29 Nisan 2013 Pazartesi günü yayınlandı Merkeze 8 kilometre uzaklıktaki Üçdere köyünde yaşayan vatandaşlar, büyükbaş hayvanlarını meralara ulaştırmak için Karasu Nehri'nde yüzdürmek zorunda kalıyor.

Köydeki besicilerden Emin Çakır, gazetecilere yaptığı açıklamada, köprü olmadığı için hayvanlarını meraya götürmekte büyük sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Hayvanları nehirden yüzdürerek karşıya geçirmenin büyük risk oluşturduğunu ifade eden Çakır, "Karasu'nun debisi yüksek olduğu için ve sudan geçerken çamura saplanan hayvanlarımız telef oluyor" dedi.

Üçdere Muhtarı Ergün Güler ise her yıl hayvanları nehirden bu şekilde geçirmek zorunda kaldıklarını belirtti.

Köyde yaşayanların geçimini hayvancılıkla sağladığına vurgu yapan Güler, şöyle devam etti:

"Bazen hayvanlarımız nehirden geçerken telef oluyor. Sudan geçen hayvanların memesi çatlıyor ve bu nedenle hayvan sağılamıyor. Bu da süt verimini düşürüyor. 130 haneli köyde herkes geçimini hayvancılıkla sağlıyor. Köyde yaklaşık 800 büyükbaş hayvan var. Hepimiz aynı sıkıntıyı çekiyoruz. Köyümüzün yakınında köprü yapılmasını istiyoruz."

Devlet Su İşleri 172. Teknik Muş Şube Müdürü Mehmet Yılmaz da Karasu Nehri Islah Projesi kapsamında, nehir üzerine her 4 kilometrede bir köprü yapılacağını belirtti.

Yılmaz, "Köprülerin, köylülerin istediği doğrultusunda ve istedikleri yere yapılacağını tahmin ediyorum ve aynı bölgeye çevre yolu da yapılıyor. Köylüler bundan sonra hayvanlarını çevre yolundan da geçirerek, karşı tarafa götürebilecek" diye konuştu.

Muhabir: Sabrı Yıldırım / Şener Toktaş / Berin Arslan Çetin

Yayıncı: Behçet Güngör


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı