Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İspanya'da gerginlik

27 Nisan 2013 Cumartesi günü yayınlandı İspanya’da rejim değişikliği talep eden En Pie! (Ayakta!) Platformu, bugün Parlamento’yu ‘işgal etme’ girişiminde bulunacak.

Meclis’in etrafını demir parmaklıklar ve zırhlı araçlarla saran İspanyol polisi, göstericilerin içeriye girmesine engel olmaya çalışıyor.
Amaçlarını “Rejimin düşürülmesi (hükümetin istifa etmesi, Meclis’in ve Devlet Başkanı’nın tasfiyesi, yeni adil bir politik, ekonomik ve sosyal düzene geçmek için geçiş sürecini başlatmak)” olarak belirleyen platform, polis çemberini yarıp Parlamento binasına bayrak dikmek istiyor.
Portekiz’de Salazar rejiminin düştüğü gün olan 25 Nisan’ı seçen radikal gruplar, İspanya’nın farklı şehirlerinden otobüslerle protestocuların gelmesini sağladı.
Güvenlik güçleri, Barcelona, Valencia ve Valladolid gibi şehirlerden gelen protestocularla birlikte yaklaşık 8 bin kişinin Meclis önüne toplanacağını tahmin ediyor.
Başkent Madrid’in Puerta de Alcala, Atocha Metrosu ve Sol Meydanı’nda bir araya gelecek olan göstericiler, TSİ 18.00’dan itibaren üç farklı noktadan Meclis’e doğru yürümeye başlayacak.
“Meclis’i işgal et” sloganını seçen göstericiler, 25 Eylül 2012’de da İspanya Parlamentosu’nu işgal etme girişiminde bulunmuş ve birçok şiddet olaylarına sebebiyet vermişti .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı