Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

'Şiddete son' dediler

18 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı Ahlat'taki sağlık çalışanları, geçen yıl görevi başında uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Dr. Ersin Arslan'ı andı.

Türk Sağlık-Sen Bitlis Şube Başkanı Yüksel Koçak ve bir grup sağlık çalışanı, Arslan için basın açıklaması yaptı.

Koçak, açıklamasında, 17 Nisan 2012'de Gaziantep'te sendika üyeleri olan Dr. Ersin Arslan bir hasta yakını tarafından katledildiğini anımsattı.

Açıklamada, şunlara yer verildi:

"Bir yıl önce bugün sağlıkta şiddet cinayete dönüşmüştür. Bu cinayet sağlıkta şiddetin Türkiye'de ulaştığı doruk nokta oldu. Ölümün birinci yılında sağlık şehidimizi anmak ve sağlıkta şiddete dikkat çekmek için 17 Nisan'ı 'Yas Günü' ilan ettik. Bugün Türk Sağlık-Sen'liler olarak, tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında siyah kokart veya siyah kurdele takarak, sağlık hizmetlerini yürütüyor, sağlıkta şiddeti protesto ediyoruz. Sağlık kuruluşlarında bu protestoyu, toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştiriyoruz."

Muhabir: Selcan Bayar

Yayıncı: Berin Arslan Çetin


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı