Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Başbakanla çekilmeyi konuştu

27 Mart 2013 Çarşamba günü yayınlandı Türkiye’de temaslarda bulunan Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani, Barış ve Demokratı Partisi’ni (BDP) ziyaret etti.

BDP ziyaretini ‘Nevruz’ kutlamak amacıyla gerçekleştirdiğini söyleyen Neçirvan Barzani, “Kürdistan hükümeti olarak başlayan barış sürecini destekliyoruz.” dedi.

BDP Genel Merkezi önünde gazetecilere açıklama yapan Barzani, çözüm sürecinde atılan adımlardan dolayı sevinçlerini dile getirdiğini söyledi.

Abdullah Öcalan’ın göndermiş olduğu mektubu desteklediklerini belirten Barzani, “Tayyip Erdoğan'ın tavrı da takdire şayandır. Umudumuz başlayan süreç Türkiye bütünlüğü ve hakları için olacaktır.” ifadelerini kullandı.

BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Barzani’yi BDP genel merkezde ağırlamaktan memnun olduklarını söyledi.

Demirtaş, “Böylesine tarihi bir dönemde barış arayışlarının da güçlü olduğu bir dönemde Kürdistan Başbakanı ve heyetinin burada olması bizim için anlamlı ve değerlidir. Kendilerinin barışçıl çözüme sunduğu desteğini yakından biliyoruz. Sürecin sağlıklı yürümesi Türklerin ve Kürtlerin tüm bölge genelinde kardeşlik atmosferinde bir arada yaşayabilmesi için sunacakları daha fazla katkının olacağını da biliyoruz. Kendilerinden bunu duymuş olmaktan mutluluk duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

“BARZANI’NIN ZİYARETİ BİR İLKTİR”

Barzanı’yi BDP’ye kendisinin davet ettiğini aktaran BDP Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana de şunları kaydetti:
“Genelde Ortadoğu ve barışı genelde Kürtlerin geleceğini konuşacağız. Bu konuda herkes duyarlı bir Kürt olarak herkes üzerine düşeni yapıyor. Ben de üzerime düşeni yaptım. Barış diyorsak kardeşlik diyorsak öncelikle bu iç yapıda olmalıdır. Herkes Kürtlerle görüşüyor. Herkes Kürtlere el uzatıyor ama Kürtlerde artık birbirlerine el uzatma zamanının geldiğini bilmeleri gerekiyor. Barzanı ilk defa Kürtlerin demokratik iradesinin zemini olan BDP’yi ziyaret edecektir.”


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı