Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

'Gözlüksüz yaşarım sevgisiz asla'

20 Şubat 2013 Çarşamba günü yayınlandı Adana'da anneannesi tarafından büyütülen Ayşegül Yedigöz’ün 17 yıllık görme özlemi Vali Hüseyin Avni Coş'a yazdığı mektupla değişti.

Prematüre olarak dünyaya gelen ve 6 aylıkken annesine kaybeden daha sonra da babasının terk ettiği Ayşegül Yedigöz’ü anneannesi Elif Yedigöz büyüttü. Prematüre olduğu için gözü yüzde 4 gören Ayşegül’ü hastane hastane geziden anneanne, torununun rahatsızlığına çare bulamadı. Adana Kız Lisesi'nde okuyan Ayşegül’ün hayatı Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet'in okulun pansiyonunu ziyaret etmesiyle değişti. Selamet’ten yazdığı mektubu Vali Hüseyin Avni Coş’a iletmesini istedi.

‘Baba’ olarak hitap ettiği Vali Coş’tan yardım isteyen Ayşegül mektubunda şunları yazdı. "Vali baba, ben babamı hiç tanımadım bana sahip çıkmadı, ancak sizi baba gibi görüyorum. Biliyorum ki siz muhtaçların yanındasınız. Ben sınıfta tahtayı uzaktan görüp okumak istiyorum. Yazdığım şiirleri sesli okumak istiyorum. Ama görmediğim için bunları yapamıyorum." Ayşegül’ün durumundan haberdar olan Vali Coş, Adana İl Sağlık Müdürlüğü'ne talimat vererek öğrencinin görmesi için çalışma başlatıldı. Maya Göz Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından Ayşegül'ün görmesinin imkansız olduğu ancak özel gözlüklerle kitap okuyabileceği belirtildi. Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla 10 bin lira tutarında teleskopik ve yakın gözlüğü Almanya'dan getirtildi. Adana Valisi Coş’tan gözlükleri alan Ayşegül'e hemen kitap okumaya başladı.

Gözyaşlarını tutamayan Ayşegül, Vali Coş’a sarılarak, “Görmeyen gözüme ışık oldunuz, çok teşekkür ediyorum. Gözüme, göz bebeğime kavuşturdunuz. Bunu hiç unutmayacağım. Kimse bana bundan daha güzel hediye veremez." diyerek ağladı. Ayşegül'ün gözyaşları Vali Coş ve odada bulunanları da ağlattı. Ayşegül’ü teselli etmeye çalışan Vali Coş, “Çok başarılı bir kızımız. Bir mektupla bizden yardım istedi. Kızımızın sorununu kısa sürede çözdük. Onun bu mutluluğu her şeye değer." diye konuştu .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı