Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Yine çadırkent, yine yangın

9 Ocak 2013 Çarşamba günü yayınlandı Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde Suriyeli sığınmacıların kaldığı Süleyman Şah çadırkentte çıkan yangında 1 çocuk öldü, 5 kişi ağır yaralandı.

Suriye’de çıkan iç savaştan dolayı Türkiye’ye sığınan ve Şanlıurfa’da Akçakale ile Ceylanpınar’da çadır kentlerde kalan Suriyeli sığınmacıları yine yangın vurdu. Akçakale Süleyman Şah Çadır kentinde aşırı rüzgar sebebiyle elektrikli sobanın devrilmesi sonucunda çadırda yangın çıktı. Edinilen bilgiye göre, yangın kısa sürede bitişikteki çadırlara da sıçradı. Çadır kentte çıkan yangında alevler arasında kalan ve isimleri öğrenilemeyen 3 çocuk ile 3 yetişkin ağır bir şekilde yaralandı. Yangın çadırkent görevlileri ve itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken yaralılar olay yerine gelen ambulanslar ile Akçakale Devlet hastanesine kaldırıldı. Yaralı Suriyelilerden bir çocuk yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken diğer 5 yaralı Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Şanlıurfa’ya getirilen Suriyeli vatandaşların durumunun ağır olduğu öğrenilirken yaralılarla gelen yakınları, “Çadırda yangın çıktı, 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı. Hepimiz perişan olduk” diye konuştu.

Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Ceylanpınar Tel Hamut çadırkentte çıkan yangında 5 çocuk ağır şekilde yaralanmış, Şanlıurfa ve Malatya’ya sevk edilen 5 çocuk da hayatını kaybetmişti .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı