Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

NATO karargahına baskın

3 Nisan 2012 Salı günü yayınlandı Kendilerine ‘NATO Game Over’ adını veren ve Avrupa’nın farklı ülkelerinden Belçika’ya gelen yüzlerce gösterici NATO’nun Brüksel’deki ana karargâhına girme eyleminde bulundu.

Yoğun güvenlik önlemiyle karşılaşan grubun tamamı kelepçelenerek gözaltına alındı. Türkiye dahil Avrupa'nın pek çok ülkesinden gelen şiddetsiz sivil müdahale ekipleri, “Askeri Müdahaleye Karşı İnsani Müdahale” sloganıyla NATO topraklarına girip örgütü sembolik olarak kapattı.

Sızma eylemiyle, ceza hukukunu çiğneyerek daha büyük insani suçların gerçekleşmesine engel olma amacını taşıdıklarını savunan eylemcilerin bir bölümü tel örgüleri aşarak NATO topraklarına ayak basmaya çalışırken, NATO Genel Merkezi ana girişinin karşısında yüzlerce destekçi savaşa ve savaş politikalarına karşı gösteride bulundu. Belçika polisi NATO'ya zorla girmeye çalışanlara göz açtırmazken, ana girişin önündeki eylemcilere dokunmadı. PKK bayraklarının da açıldığı gösteride Almanya, Hollanda, İsveç, Finlandiya, Birleşmiş Krallık, İtalya, Portekiz ve İspanya'dan gelen eylemciler 20-21 Mayıs'da NATO zirvesi için Chicago'da bir araya gelecek devlet liderlerine iletilmek üzere şu mesajı okudu:

"Halkımızı hedef haline getirecek füze savunma sistemlerini; çözümden çok sorun doğuran askeri müdahaleleri; savaştan kar sağlayan şirket politikalarını; işe yaramayan, tehlikeli ve yasa dışı nükleer silahları istemiyoruz."Üç kadar eylemci tarlaları aşarak NATO’nun arka bahçesinden içeri ‘sızmaya’ çalışırken Belçika emniyet birimlerinin geniş güvenlik tedbirleriyle karşılaştı. Atlı polislerin devreye sokulduğu olaylarda göstericiler tek tek yakalanarak elleri arkadan kelepçelendi. Arada polisin dikkatsizliğinden yararlanan eylemciler ise NATO topraklarına girmeyi başaramadan yakalandı. Sorgulanmak üzere topluca polis merkezine götürülen eylemcilerin akşam saatlerinden sonra sorguların ardından serbest bırakılacağı kaydedildi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı