Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Bin kişilik dev kadro

19 Mart 2012 Pazartesi günü yayınlandı 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü ve Şehitler günü nedeniyle Aral Fen Koleji tarafından düzenlenen ilköğretim okullararası 'Çanakkale' konulu maket yarışmasında sergi ve ödül töreni yapıldı.

Kastamonu'da kurulan ilk özel okul olan Aral Fen Koleji, Bankasya Kastamonu Şubesi sponsorluğuyla ilköğretim okulları arası 'Çanakkale' konulu maket yarışması düzenledi. İlköğretim 4 ve 5'inci sınıflar ile 6, 7 ve 8'inci sınıflar arası 2 ayrı kategoride düzenlenen yarışma Kastamonu'da bir ilk olma özelliğini taşıdı. Vali Vekili Atilla Kantay, Kastamonu Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Seyit Aydın ve Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı. Protokol üyeleri önce sergiyi gezerek, çocukların yaptığı maketleri inceledi ve çocuklardan Çanakkale Savaşı hakkında bilgilerini sınadı. Protokol üyeleriyle bazı çocuklar ve veliler fotoğraf çektirdi.


Dev Çanakkale Anıtı 'nın kurulduğu Barutçuoğlu AVM 'de İlk defa yapılan yarışmaya Kastamonu 'dan 23 okuldan toplam 187 eser yarıştı. Yarışmada birinciliği 4-5 sınıflarda Bahçeşehir Koleji öğrencisi Selin Anzerlioğlu, 6-7-8. Sınıflardan Gazipaşa İlköğretim Okulu 'ndan Gülsemin Çopar elde etti. Yarışmaya en fazla eser gönderen okul 72 eserle Orhan Şaik Gökyay İlköğretim Okulu oldu.

Dereceye giren öğrenci ve danışman öğretmenlere birbirinden güzel hediyelerle ödüllendirildi. Birinci olan öğrencilere mini netbook, ikinci olan öğrencilere ise dijital fotoğraf makinesi verildi. Danışman öğretmenlere çeyrek altın takdim edildi. Yarışmada en çok proje ile başvuran okula bir adet yazıcı hediye edildi.


Programda konuşma yapan okul müdürü Sezai Eski, Çanakkale maket yarışmasının geleneksel hale geleceğini ifade ederek, 'Çocuklarımıza milli mücadele ruhunu daha iyi kavratmak, yaparak, yaşayarak eğitim öğretim ortamı sunmak amacıyla ilimizde ilk defa böyle bir yarışma yapıyoruz. Çanakkale daima yaşatılmalı ve benimsetilmeli. Çocuklarımız yapacakları maketlerle bu ruhu daha iyi kavrayacaklardır. ' dedi.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Seyit Aydın ise 'Bu heyecanı duymak çok güzel bir şey. Bu yarışmayı düzenleyen Aral Fen Koleji 'ne teşekkür ediyorum. Yapılan maketlerle çocuklarımız Çanakkale savaşını maket çalışmasıyla daha iyi öğrenmeleri sağlanmıştır.” şeklinde konuştu. Rektör Seyit Aydın, çoğunluğu KÜ öğretim üyelerinden oluşan jüri üyelerine hediyelerini dağıttı. Barutçuoğlu AVM 'de sergilenen maketler 3 gün boyunca ücretsiz gezilebilecek.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı