Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kck operasyonu

7 Aralık 2012 Cuma günü yayınlandı Gaziantep sosyal paylaşım sitesi üzerinde terör örgütü PKK’ya örgüt üyesi toplamaya çalıştığı ileri sürülen 6 kişiyi gözaltına aldı.

Edinilen bilgiye göre, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Ekipleri Terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması olarak bilinen KCK’ya yönelik bir operasyon başlattı. Takibe alınan şahısların sosyal paylaşım sitesi üzerinden terör örgütüne eleman temin etmek amacıyla sayfa açan şahısların örgütsel içerikli video ve fotoğraf paylaştıkları tespit edildi. Şahısların ayrıca özellikle Kürt kökenli gençleri, örgütün kırsal alanına katılamaya davet ederek elaman kazanma yolları arayan, devlet ve kurumlarını küçük düşürücü yayınlar ile örgütsel yaşam tarzını özendirici video görüntülerini yayınladığı tespit edildi. Takibi tamamlayan Gaziantep polisi operasyon için düğmeye bastı. 6 Ayrı adrese eş zamanlı yapılan baskında O.T, A.E, M.T, M.B, C.A. ve H.A’yı gözaltına aldı. Şahısların evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Polis evde bulunan bilgisayarlara da el koyarak incelemek üzere emniyet müdürlüğüne götürdü. Şahıslar emniyetteki ifadelerinin ardından adli makamlara sevk edildi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı