Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Mahalleli perişan oldu

21 Ekim 2012 Pazar günü yayınlandı Muğla’nın Bodrum ilçesinde dün gece yaşanan taşkında su basan evlerin tahliye işlemleri devam ediyor.

Devlet Su İşleri (DSİ)’nin Geyik Barajı'ndan Bodrum'a içme suyu taşıyan şebekede teknik bir arıza sebebiyle oluşan taşkınla ilgili çalışmalar sürdürülüyor. İtfaiye ekipleri, iş makineleri ve vatandaşların yardımıyla evlerden su boşaltıyor.Geçen yıl 100 milyon lira harcanarak yapılan Bodrum Yarımadası Acil İçme Suyu Şebekesi'nin ana boru patladı.

Bu sebeple Bodrum-Milas karayolunun alt kısmında bulunan yaklaşık 10 eve moloz ve su dolarken üç otomobil de duvarlardan kopan taşların altında kaldı. Karayolunun 300 metrelik bölümü, çamur ve su yüzünden trafiğe kapandı. Ekipler, yolu açabilmek için çalışma başlattı. Yarımadaya verilen suda ise herhangi bir sıkıntı olmadığı belirtildi.Adeta bir kâbus yaşadıklarını söyleyen Ayşenur Kılkıl adlı vatandaş, “Suları görünce yağmur yağıyor zannettik. Büyük bir gürültüyle sel şeklinde akmaya başladı.

Kısa sürede karayolunun hemen alt tarafında bulunan duvarın yıkıldığını ve evimizin demir kapısını patlatarak aşağıya doğru gittiğini gördüm. Çaresizce izlemek zorunda kaldık.” dedi.

Evini su basan Ayşe Kartal ise ekiplerin sabaha kadar çalıştığını belirterek, “Yoldan taşan su, evimi bastı. Bütün eşyalarım kullanılamaz hale geldi. Zararımız çok büyük.” diye konuştu.

Cemile Türecioğlu da taşkının olduğu saatte uyuduğunu, bahçeye çıktığında büyük korku yaşadığını anlattı. Mumcular Belediye Başkanı Birol Aydın ise su taşkınında ilk belirlemelere göre üç ev ve üç otomobilin zarar gördüğünü kaydetti .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı