Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Terör Örgütü Kck Mahkemede

2 Ekim 2012 Salı günü yayınlandı Terör örgütü KCK'ya yönelik davanın bugünkü duruşmasında, bir sanığın terör örgütü propagandası yapması üzerine başlayan gerginlik duruşma salonu dışına taştı.

Sanığın, propaganda içerikli sözlerinin ardından Mahkeme Başkanı salonu boşalttırdı. Dışarı çıkarılan sanık yakınları ve avukatlarla jandarma ekipleri arasında gerginlik yaşandı.KCK davasında sanık Arslan İşçioğlu'nun “Kürtlerin felsefesi insana, doğaya dayanır.” ve “Kürt halk önderi Abdullah Öcalan’ın tecrit koşulları nedeniyle...” diye sözüne devam etmek istemesi üzerine, Mahkeme Başkanı Alçık'ın talimatıyla İşçioğlu'nun mikrofonu elinden alındı. Alçık, “Burası propaganda yeri değil.” diyerek mikrofonsuz şekilde konuşmasına devam eden İşçioğlu’nun salondan çıkarılmasını istedi. Bu sırada avukatlar sanığın söz hakkı olduğunu belirterek tepki gösterdi. Tutuklu sanıklar ayağa kalkarak bağırdı izleyiciler de kararı alkışlar ve yuhalamalarla protesto etti. Bunun üzerine, Alçık'ın talimatı ile izleyiciler salondan çıkarıldı.Mahkeme duruşma sırasında suç işleyenlerin tespiti için kamera ve ses kayıtlarının Silivri Cumhuriyet Savcılığı’na gönderilmesine karar verdi.Daha sonra da Başkan Ali Alçık, Ercan Kanar’a salondan çıkmaması durumunda zor kullanılacağı uyarısında bulundu. Sanık avukatlarının Ercan Kanar’ın duruşmadan çıkarılmasına ayağa kalkarak tepki göstermesi üzerine duruşmaya ara verildi.

Ara verildiği sırada salonda kalan avukatların yanına giden jandarma yetkilileri Kanar’a zorla çıkarılacağı uyarısını yineledi Diğer avukatlar da “Bizi de çıkarın.” diye tepki gösterdi. Jandarma yetkilileri, önce sanıkları daha sonra gazetecileri salondan çıkardı. Salon tamamen boşaltıldıktan yaklaşık 10 dakika sonra avukatlar da dışarı çıkarıldı.Daha sonra duruşma salonunun önüne çıkan sanık avukatları yaptıkları basın açıklaması ile jandarmanın kendilerini darp ettiğini, ellerindeki kalkanlarla vurduğunu iddia etti. Avukatlar, duruşma salonundaki masalar ve bilgisayarları kırma pahasına kendilerine zor kullanıldığını öne sürdü. Konuyla ilgili konuşan Avukat Kanar, mahkemenin hukuku çiğnediğini iddia etti. Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Milletvekili Sebahat Tuncel de sanık ve sanık avukatlarına destek verdi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı