Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Yeğeni Uyuşturucudan Tutuklandı

11 Ağustos 2012 Cumartesi günü yayınlandı Bahçelievler’de bir otomobili durdurarak arama yapan polis 63 kilo eroin ele geçirdi.

Yapılan operasyonda BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan’ın kayınbiraderi olduğu tespit edilen Nihat Buldan’ın oğlu Sedat Buldan ve kuzeni Rojhat Buldan gözaltına alınırken, operasyon polis kamerasıyla saniye saniye görüntülendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 18 Temmuz 2012 tarihinde Avrupa ülkelerine sevk edilmek üzere İran’dan getirilen 80 kilo eroini bir TIR içinde Sakarya’da düzenlediği bir operasyonla ele geçirmişti. Aramalar esnasında bir aracın muhtemelen eroin sevkıyatında kullanılacağı tespit edildi.

Polis, aracı fiziki ve teknik takibe aldı ve bu aracın dün İstanbul’a giriş yaptığını tespit ederek harekete geçti. Narkotik ekipleri aracı Bahçelievler’de durdurarak operasyon düzenledi.

Operasyon anı polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülenirken, araçta bulunan Sedat Buldan ve kuzeni Rojhat Buldan gözaltına alındı. Araçta yapılan aramalarda aracın bagajında zulalanmış 122 paket halinde daralı ağırlığı 62 kilo 450 gram eroin ve 5 bin 500 Euro ile 800 TL ele geçirildi.

Operasyonda gözaltına alınan Sedat Buldan’ın Hakkari Barosu’na kayıtlı avukat olduğu ve 2008’de Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde ve İstanbul’da 90 kilo eroinin ele geçirildiği eş zamanlı operasyonda yakalanarak tutuklanan Milletvekili Pervin Buldan’ın kayınbiraderi Nihat Buldan’ın oğlu olduğu öğrenildi. Ayrıca emniyet yetkilileri tarafından 1990 ve 2010 tarihinde polis kayıtlarına geçen Rojhat Buldan’ın kardeşi Rojbin Buldan’ın terör örgütü PKK’nın kırsal alandaki faaliyetlerini yürüttüğü belirtildi.

HADEP’in kurucularından olan ve 1994 yılında İstanbul’da silahlı şahıslarca kaçırıldıktan sonra Düzce’de cesedi bulunan Savaş Buldan’ın ağabeyi Nihat Buldan ile 5 adamı daha önce “Zirve’’ adı verilen operasyonda 90 kilo eroinle yakalanmıştı.

Emniyetteki ifadelerinden sonra dün Bakırköy Adliyesi’ne sevk edilen zanlıların cezaevine gönderildiği belirtildi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı