Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Mevsim bahar ama Bitlis'te kar var

21 Mayıs 2012 Pazartesi günü yayınlandı Bitlis’in Tatvan ilçesine 13 kilometre uzaklıkta bulunan ve yolu kar nedeniyle ulaşıma kapalı bulunan Nemrut Krater Gölü'nün yolu, İl Özel İdaresi ekiplerince ulaşıma açıldı.

Türkiye'nin batı bölgelerinde insanlar denize girerek serinlerken, Nemrut Dağı eteklerindeki yer yer 7 metre kar yüksekliği görenleri hayrete düşürüyor. Nemrut Krater Gölü yolunda karla mücadele çalışmalarını inceleyen Vali Nurettin Yılmaz, ''Bitlis son 60 yılın en şiddetli kışını yaşadı. Kar bazıları için eziyet olsa da bizim için rahmet oldu.'' dedi.

Bu mevsimde Türkiye'nin hiçbir yerinde olmayan karın, Bitlis'te bulunduğunu ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu: ''Bugün 18 Mayıs. Biz Nemrut Krater yolunda karla mücadele çalışması yapıyoruz. 1 greyder, 1 rotatif ve 1 dozerle yaklaşık 7 metreye varan karla mücadelemizi sürdürüyoruz. Turizm sezonuyla birlikte yolu açtık. Bundan sonra krater gölüne vatandaşlar rahat bir şekilde gidebilecek. Mayıs ayında bu kadar karı bir arada görmek herkese nasip olmaz. Zorlu geçen bir kış mevsiminin ardından, baharın gelmesiyle burada karla mücadele çalışması başlattık. Yolda kar kalınlığı yer yer 7 metreyi buluyor. İl Özel İdaresi ekiplerince yürütülen çalışma sonucu yolumuz ulaşıma açıldı.''Dünya harikası olan Nemrut Krater Gölü'nü herkesin görmesi gerektiğini belirten Yılmaz, dünyanın ikinci büyük krater gölü olma özelliğine sahip Nemrut Krater Gölü'nün geliştirilmesi için valilik olarak büyük destek verdiklerini bildirdi. Yol çalışmaları sırasında kar yiyen Vali Yılmaz, yerli ve yabancı turistleri bu mevsimde kar yeme keyfini yaşaması için Bitlis'e davet etti. Yürütülen karla mücadele çalışmalarının ardından, Nemrut Krater Gölü'nün yolu ulaşıma açıldı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı