Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Sulama kanalına düşen iki işçi öldü

7 Mayıs 2012 Pazartesi günü yayınlandı Sivas'ın Akıncılar ilçesinde sulama kanalına düşen 2 işçinin cesetleri bulundu.

Sabah saatlerinde Göllüce köyü mevkiinde Devlet Su İşleri Müdürlüğüne ait sulama kanalının tadilat işlerini yürüten müteahhit firma işçilerinden Ferit Karakan, tanka su doldurmak isterken dengesini kaybederek 3 metre derinliğindeki kanala düştü. Mikser kamyonla su alan Mehmet Angın da arkadaşını kurtarmak için suya atladı. İşçiler bir süre sonra gözden kaybolurken, sulama kanalının yanında özel bir firmaya ait hidroelektrik santralinde çalışan işçilerin fark etmesi üzerine, olay jandarma ve sağlıkekiplerine bildirildi.

Olay yerinde uzun süre çalışma yapan ekipler, kanalı boşaltmak için suyu boş bir alana akıttı. Arkadaşlarının suya düşerek kaybolduğu haberini alan diğer işçiler de çalışmaları gözyaşları içerisinde izledi

Kanal boyunca arama çalışmalarına devam eden ekipler, işçilerin cesetlerini olay yerinden yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulunan Sevindik Hidroelektirik Santrali Su Alma Havuzu önünde bulunan demir ızgaraya takılmış halde buldu. Gölova Barajı'ndaki su kesilerek cesetlere ulaşıldı. Cesetler bulundukları yerden çıkarıldıktan sonra Akıncılar İlçe Hastanesi morguna kaldırıldı.

Akıncılar Kaymakamı Mehmet Fatih Yakınoğlu, Gölova Kaymakamı Mustafa Temiz ve Suşehri Cumhuriyet Savcısı Serkan Birdane de olay yerine gelerek inceleme yaptı. Gölova Kaymakamı Mustafa Temiz, üzücü ve talihsiz bir olay yaşandığını söyledi.

Öte yandan işçilerin, 2 gün önce su kanalı inşaatında çalışmak üzere Diyarbakır'dan geldikleri öğrenildi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı