Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Orıent Ralli 2013

3 Mayıs 2013 Cuma günü yayınlandı Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "8. Dostluk ve Barış Rallisi”nin startı öncesinde araçları inceleyerek, test sürüşü yaptı.

Dünyanın en eğlenceli otomobil yarışlarından biri olarak kabul edilen"8. Allgau Orient Rally-Dostluk ve Barış Rallisi”nin Türkiye etabı yarın Tarihi Yarımada’da başlayacak. Toplumlararası iletişimi ve kültürel paylaşımı artırmaya amaçlamak için dünyanın her tarafını gezen araçlar, Sultanahmet Meydanı’nda yarın ki startı bekliyor. Bugün alana gelen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, klasik ralli araçlarını inceledi. Burada hoşuna gittiği bir klasik araca binen başkan Demir, hem turistlere İstanbul hakkında bilgiler verdi hem de “Bebek Arabası” yarışının startını başlattı.

Öte yandan bütün ülkelerde "8.Allgau Orient Rally-Dostluk ve Barış Rallisi” öncesi mini bir gösteri yapan turistler, bu senede de “Bebek Arabası” yarışı düzenledi.

Yüzlerce turistin sıra oluşturarak Mustafa Demir’in startını verildiği yarışlar, izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Başkan Demir, daha sonra turistlere ve katılımcılara İstanbul hakkında bilgiler verip “Bebek Arabası” yarışında 1’inci, 2’inci ve 3’üncü olan turistlere ödüllerini verdi. Demir, “Bir engelli turist yarışlar esnasında çok mücadele etti. Ancak dereceye giremedi ama olsun ben ona Türk Bayrağını hediye edeceğim” dedi.

Bunun üzerine bir turist, başkan Demir’e bu davranışından dolayı çok duygulandığını söyledi.

Yarışlar hakkında bilgi veren Başkan Demir, “Yarışlar, Almanya’dan başlayıp bütün ülkeleri dolaştıktan sonra Ürdün’de bitecek. Bu yarışların amacı, İnsanlar arasındaki iletişimi, kültürler arasındaki etkileşimi gerçekleştirmek. Burada da görüyoruz ki gittikleri her ülkeler de gittikleri kültürlerle kendilerini zenginleştiriyorlar. En şanslı oldukları yerin de İstanbul olduklarını düşünüyorum. Çünkü; İstanbul, dünya’nın sıfır noktası, medeniyetlerin buluşma noktası. Her senede onları burada ağırlıyoruz. Yarın da rallinin startını vereceğiz” diye konuştu.

Geçen sene organizasyon kapsamında müzik aletleri getirdiklerini söyleyen Mustafa Demir, "Bu senede çocuk arabaları getirmişler. Guinness Rekorlar Kitabına da girmeye çalışacaklar” dedi.

Rallinin startı yarın Avrupa Birliğinden Sorumlu Devlet Bakanı Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in katılımıyla başlayacak. İstanbul’daki etabını 17 Mayıs 2013 tarihinde tamamlanacak ralli, Ürdün’de araçların Ürdün Prensesi’ne teslim edilmesiyle sona erecek.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı