Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Tatlıses işte bu mağarada doğdu

3 Nisan 2013 Çarşamba günü yayınlandı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'in doğduğu belirtilen mağarayı gezdi.

Bir dizi açılış ve temel atma törenine katılmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, temasları kapsamında tarihi Samsat Meydanı’na kepçeyi vurarak, harabe durumdaki yapıları meydana çıkaracak projenin temelini attı. Temel atma töreninin ardından Çelik, yakında bulunan bir mağarayı ziyaret etti. Bakan Çelik'in ziyaret ettiği mağaranın, ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'in doğduğu mağara olduğu belirtildi. Bakan Çelik, çıkışta yaptığı açıklamada, "Tatlıses, iyi bir ses sanatçısı. Tarihi mekanların yanındaki bir mağarada dünyaya geldiği ve bir müddet yaşadığı yününde rivayetler var. Kendisiyle yaptığımız görüşmelerde de bahsetmişti. Eski dönemleri görüp Şanlıurfa'nın geldiği bu günlere mukayese anlamında son derece önemli. Belli ki çileli bir yolculuktan sonra sanatçı noktasına gelindi. Kutlamak gerekiyor. Mağaradan çıkıp Türkiye'de belli bir noktaya gelmesi kolay bir hadise değil" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Eşref Fakıbaba ise, mağarayı restore edeceğini söyleyerek, “Dışarıdan gelen turistler Tatlıses'in mağarasını ziyaret etmek istiyor. Bunun için bu güzelliği buralara getireceğiz” dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı