Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Prim sistemli hırsızlık çetesi

24 Şubat 2013 Pazar günü yayınlandı Ankara’da yankesicilik çetesine yönelik düzenlenen operasyonda 26 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, artan hırsızlık ihbarlarının ardından bir çalışma başlattı. Çalışma sonucunda bir çetenin izine rastlayan polis, çeteyi teknik ve fiziki takibe aldı. Operasyon için düğmeye basan polis, Altındağ ilçesinde 7, Ulus semtinde ise 3 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenledi.

Operasyonda 3'ü kadın 26 kişi gözaltına alındı. Hırsızlıktan elde edildiği belirtilen 35 bin lira, kesici ve delici aletler, ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Emniyette sorgulanan liderliğini Onur D.’nin yaptığı çetenin özellikle camilerden hırsızlık yaptığı ortaya çıktı. Camiye giden çete üyelerinin cemaat gibi davranıp, abdest aldığı daha sonra vatandaşların bir anlık dalgınlığından faydalanıp, ceplerini boşalttığı öğrenildi. Zanlıların bu şekilde yaklaşık 50 kişiyi soyduğu kaydedildi. Çetenin bayan üyelerinin çalışma yöntemi de deşifre edildi. Özellikle kuyumcuları gözlerine kestiren kadınların, kuyumcunun dikkatini dağıtarak altın ve ziynet eşyası çaldığı belirtildi. Kadınların kuyumcudan gerçekleştirdiği soygun anı da güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Çete liderinin elemanlarının performansına göre ödüllendirdiği tespit edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar, adliyeye sevk edildi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı